18.1 C
Pals
Dilluns, 27 maig 2024
- Publicitat -

Xavier Frigola: Els pagesos no descartem tornar a movilitzar-nos

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Xavier Frigola: Els pagesos no descartem tornar a movilitzar-nos
Loading
/

Amb motiu de la Fira de Sant Andreu de Torroella de Montgrí, el Coordinador del sindicat agrari Unió de Pagesos a les comarques gironines, Xavier Frigola, va fer una xerrada sobre assessorament agronòmic a les explotacions. En una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital, Frigola va repassar quin és l’estat actual del sector a les comarques de Girona i va apuntar a un repunt del sector primari al Baix Empordà, impulsat per les noves demandes de productes d’alta qualitat en sectors com el gastronòmic i també el vinícola. 

Amb el paper de la dona destacat a la fira torroellenca, Frigola va admetre que queda molt per fer pel que fa a la presència femenina al camp, però destacava la importància de la dona al camp en molts casos.

Preguntat pel paper que els pagesos van tenir en tots els fets de l’octubre de l’any passat, Frigola va afirmar que els pagesos estan a disposició de les mobilitazcions que puguin sorgir i no va descartar que es puguin tornar a mobilitzar a mig termini si les condicions en les que desenvolupen la seva tasca no milloren. També es va referir a les protestes que els camioners francesos estan portant a terme per la pujada del preu dels carburants i va defugir qualsevol comparació possible.

Amb tot, Frigola no va descartar una possible reedició de la marxa pagesa.

Escolta l’entrevista sencera

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios