14.1 C
Pals
Dissabte, 27 abril 2024
- Publicitat -

Cap de setmana de calor molt intensa

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Arribem al tram final de setmana amb un ambient plenament estiuenc i molt calorós. La temperatura màxima pot superar els 34 ºC en punts de l’interior del Baix Empordà i el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís de perill per calor.

Tant dissabte com diumenge dominarà també l’ambient assolellat, amb alguns núvols poc abundants que poden aparèixer a primera hora i d’altres d’evolució diürna que faran més bonic que no pas ombra.

Aquest matí la situació marítima està força encalmada, amb marejol, però a la tarda el garbí provocarà maror amb onades màximes de mig metre d’altura.

La temperatura de l’aigua del mar també és noticia, ja que ahir es va batre el rècord de temperatura superficial de l’aigua mesurada a l’Estartit. L’observador meteorològic Josep Pascual, va registrar 26.6 ºC, un valor mai observat abans en els gairebé 50 anys d’observacions del sr. Pascual, i que representa una anomalia de pràcticament 4 ºC per sobre la mitjana climatològica per aquesta època de l’any.

Dilluns ens arribarà un front que portarà més núvols i farà baixar, o si més no normalitzar, la temperatura.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -