14.1 C
Pals
Dissabte, 27 abril 2024
- Publicitat -

Matí molt fresc amb més sol, però les nuvolades tornen al migdia

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dimarts que ha començat amb temperatures gens pròpies d’aquest mes i menys tenint en compte que venim d’una primavera meteorològica que el propi Servei Meteorològic de Catalunya ha qualificat de càlida, amb un mes de maig amb més de 2ºC d’anomalia positiva.

Les mínimes d’aquesta passada matinada han arribat a 8ºC a Monells, 9 ºC a La Bisbal d’Empordà, 11 ºC a Castell d’Aro i 12 ºC a Palafrugell i Torroella de Montgrí.

De moment avui continuem parlant d’aquesta situació d’inestabilitat amb una massa d’aire relativament freda a nivells mitjos i alts de la troposfera que afavoreix el creixement de nuvolades. El cel del matí és variable amb més sol que ahir però a partir de migdia tornarà a tapar-se amb pluja que localment pot arribar al Baix Empordà en forma de xàfec tempestuós. En aquest sentit hi ha activat un avís de perill baix del Servei Meteorològic per intensitat de pluja.

La temperatura màxima es recupera un xic però lluny de causar calor amb màximes de 23 ºC, ahir no van passar de 20ºC a la capital baix empordanesa. Vent de component nord-oest al matí girant oest sud-oest a la tarda.

Demà nova jornada de temps inestable, cel variable amb precipitacions que ja poden produir-se a partir de mig matí.

A mitjà termini, passat dijous la temperatura es recuperarà més notablement al llarg del tram final de setmana.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Clàudia Crehuet: “Amb la trobada d’autocaravanes volem promocionar el nostre entorn natural”

Aquest cap de setmana Santa Cristina d'Aro acull una trobada d'autocaravanes. L'objectiu és donar a conèixer el municipi i contribuir a la dinamització comercial i turística.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -