11.2 C
Pals
Dilluns, 27 març 2023
- Publicitat -

2 anys de les eleccions municipals: què s’ha fet fins ara a la Bisbal d’Empordà?

S’han complert dos anys des de les eleccions municipals del 2019. Per això, farem un repàs dels compromisos que els alcaldes del Baix Empordà van adquirir durant la campanya electoral per veure si, fins ara, han complert les seves promeses

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’han complert dos anys des de les eleccions municipals del 2019. Per això, farem un repàs dels compromisos que els alcaldes del Baix Empordà van adquirir durant la campanya electoral per veure si, fins ara, han complert les seves promeses. Tot i que hi hagi hagut la pandèmia pel mig, que ha canviat els plans de tothom, veurem com hi ha molts projectes anunciats durant la campanya electoral que ja s’han complert. Ens centrarem en alguns dels municipis més grans del Baix Empordà, començant per la Bisbal, la capital de la comarca.

Compromisos

Enric Marquès, actual alcalde de la Bisbal d’Empordà

Comencem recordant quin eren alguns dels objectius d’Enric Marquès (ERC), actual alcalde de la Bisbal d’Empordà, durant la campanya electoral. Resumint, consistien en: 

  • Modificar i millorar l’estructura interna de l’Ajuntament
  • Modificar la zona del Carrer Ample
  • Ampliar l’oferta de cicles formatius
  • “Canviar les polítiques de transport”
  • Resoldre el contracte amb SOREA de gestió d’aigua. 

Projectes fets

Pla Comercial
Carrer Ample. Fotografia de Manel Magrinyà

El canvi més significatiu que hi ha hagut a la Bisbal durant aquests dos anys, i per tant, una cosa que s’ha complert, han estat les obres al Carrer Ample, que ha passat a ser peatonal. Aquestes van acabar durant el primer terç de 2020 i van suposar un canvi d’imatge del centre del municipi. 

També podem considerar “feta” l’ampliació de l’oferta de Cicles Formatius. Justament fa un parell d’anys, per exemple, la Bisbal va estrenar el Cicle de Jardineria i Floristeria, que es fa a l’Institut de la Bisbal. De fet, l’Institut de la Bisbal és un dels centres del Baix Empordà que va impulsar i presentar la pàgina web FP Baix Empordà, per unificar tot el ventall d’oferta a la comarca. També en formen part instituts de Palafrugell, Palamós, Torroella i Sant Feliu de Guíxols.

Per una altra banda, aquest mes de març de 2021 es va estrenar la nova estació d’autobusos de la Bisbal. Abans, els autobusos paraven a l’Avinguda de Les Voltes, al centre de la ciutat, cosa que podia arribar a dificultar la circulació. 

Finalment, pel que fa al contracte amb SOREA, és un conflicte judicial que la Bisbal fa anys que arrossega. Al mes de desembre de 2020, l’Ajuntament va preparar un acord d’inversió a la xarxa d’aigua per posar fi als constants talls de subministrament. El consistori va fer una proposta de manteniment amb capital propi, després que la justícia donés raó a l’empresa i no deixés tancar el contracte. 

  • Durant el dia publicarem el repàs dels compromisos d’altres ajuntaments de la comarca: Palafrugell

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Isidre Tenas és l’alcaldable a Palafrugell amb Som Gent de Poble

Tot i el canvi d'alcaldable, Som Gent del Poble ha assegurat que manté la seva identitat
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -