7.4 C
Pals
Dimarts, 13 abril 2021
- Publicitat -

Ma Àngels Cabré: “Conèixer la nostra història feminista ens fa més fortes”

Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d'Empordà.

El més llegit

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

Aquest matí hem entrevistat a la crítica literària Ma Àngels Cabré a la Fira Indilletres 2020. Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d’Empordà.

Ma Àngels Cabré ha repassat amb Ràdio Capital la importància dels crítics i crítiques literàries com a “veritables guies de la lectura”, i també ha parlat de la figura de Llucieta Canyà (La Bisbal d’Empordà, 1901 – Barcelona, 1980). A més, Cabré ha parlat del seu llibre El llarg viatge de les dones, que recull cinquanta textos fonamentals, tant individuals com col·lectius, de més d’una trentena de dones, algunes molt poc conegudes, que, des de finals del segle xix i al llarg de tot el segle xx, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya. Des de mitjans del segle xix, aquest moviment ha tingut grans figures, com Dolors Monserdà, Teresa Claramunt, Frederica Montseny, Aurora Bertrana, Anna Murià, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal, entre d’altres. Tal i com ha explicat Cabré, “conèixer nostra història feminista ens fa més fortes”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Dimarts assolellat i amb gran amplitud tèrmica

Jornada dominada pel temps assolellat i amb gran constrast tèrmic entre la fred de primera hora i l'ambient més suau del migdia.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -