17.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

Ma Àngels Cabré: “Conèixer la nostra història feminista ens fa més fortes”

Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d'Empordà.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Ma Àngels Cabré: "Conèixer la nostra història feminista ens fa més fortes"
Loading
/

Aquest matí hem entrevistat a la crítica literària Ma Àngels Cabré a la Fira Indilletres 2020. Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d’Empordà.

Ma Àngels Cabré ha repassat amb Ràdio Capital la importància dels crítics i crítiques literàries com a “veritables guies de la lectura”, i també ha parlat de la figura de Llucieta Canyà (La Bisbal d’Empordà, 1901 – Barcelona, 1980). A més, Cabré ha parlat del seu llibre El llarg viatge de les dones, que recull cinquanta textos fonamentals, tant individuals com col·lectius, de més d’una trentena de dones, algunes molt poc conegudes, que, des de finals del segle xix i al llarg de tot el segle xx, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya. Des de mitjans del segle xix, aquest moviment ha tingut grans figures, com Dolors Monserdà, Teresa Claramunt, Frederica Montseny, Aurora Bertrana, Anna Murià, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal, entre d’altres. Tal i com ha explicat Cabré, “conèixer nostra història feminista ens fa més fortes”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -