22.4 C
Pals
Dijous, 18 agost 2022
- Publicitat -

Ma Àngels Cabré: “Conèixer la nostra història feminista ens fa més fortes”

Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d'Empordà.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest matí hem entrevistat a la crítica literària Ma Àngels Cabré a la Fira Indilletres 2020. Cabré ha fet una conferència sobre Llucieta Canyà, una de les dones que va lluitar pel feminisme als anys 30, i que ara dóna nom al Premi de crítica literària Llucieta Canyà, entregat avui a la crítica Eva Vázquez a la Fira Indilletres de La Bisbal d’Empordà.

Ma Àngels Cabré ha repassat amb Ràdio Capital la importància dels crítics i crítiques literàries com a “veritables guies de la lectura”, i també ha parlat de la figura de Llucieta Canyà (La Bisbal d’Empordà, 1901 – Barcelona, 1980). A més, Cabré ha parlat del seu llibre El llarg viatge de les dones, que recull cinquanta textos fonamentals, tant individuals com col·lectius, de més d’una trentena de dones, algunes molt poc conegudes, que, des de finals del segle xix i al llarg de tot el segle xx, van apuntalar amb un posicionament contundent el feminisme a Catalunya. Des de mitjans del segle xix, aquest moviment ha tingut grans figures, com Dolors Monserdà, Teresa Claramunt, Frederica Montseny, Aurora Bertrana, Anna Murià, Maria Aurèlia Capmany i Maria Mercè Marçal, entre d’altres. Tal i com ha explicat Cabré, “conèixer nostra història feminista ens fa més fortes”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

The Wombats presenten “Is This What It Feels Like To Feel Like This?”

Tal com ha passat amb Bastille, The Wombats també van començar el 2022 publicant disc, però no serà l’únic que editaran aquest any. Vuit mesos després d’editar el seu sisè disc “Fix Yourself, Not The World” el grup de Liverpool acaba d’anunciar un nou EP format per sis cançons amb el nom de “Is This
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -