10.8 C
Pals
Dilluns, 18 gener 2021

Què farà Torroella amb la subvenció de 3,4 milions d’euros?

Les obres més grans contemplades són una part del passeig marítim en l'àmbit del port, també la millora de la imatge urbana de tot l'Estartit. A Ràdio Capital parlem amb Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí - l'Estartit.

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

1.568 vacunats contra el coronavirus al Baix Empordà mentre les dades s’estabilitzen

Sembla clar que amb l'empitjorament de les dades a Catalunya (i també a Espanya) ja es pot parlar de tercera onada. Però, quin és l'impacte del coronavirus al Baix Empordà ara mateix, quan fa una setmana que s'ha reprès l'activitat laboral i escolar després de les vacances de Nadal?

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

La Bisbal denuncia més de vint sabotatges als parquímetres de la vila

L'alcalde, Enric Marquès, defensa passar la gestió a una empresa privada per tal de "millorar el servei"
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Estat ha escollit Torroella-Montgrí i l’Estartit per destinar-hi una subvenció per implementar un pla de sostenibilitat turística. Jordi Colomí, l’alcalde de Torroella, ha dit a Ràdio Capital que invertiran els 3,4 milions d’euros – la quantitat que més han donat en aquestes subvencions – en sis linies estratègiques. Ha dit que aquesta subvenció ve “molt marcada” i que l’han guanyada perquè s’han cenyit als punts que demanaven. No només hi haurà obra pública, sinó també una participació ciutadana, i es facilitarà més la comercialització del producte.

Colomí ha explicat que el primer que faran serà designar, tal i com marca la normativa de la inscripció, consells d’assessors i de participació perquè marquin les línies de seguir, el calendari de les obres i les maneres de fer-les.

Les obres més grans contemplades són una part del passeig marítim en l’àmbit del port, també la millora de la imatge urbana de tot l’Estartit.

També es farà la remodelació de tot el parc de la Pineda de l’Estartit en un parc urbà, i es faran algunes plataformes al Passeig del Molinet perquè la gent pugui recuperar la possibilitat de banyar-se al port de l’Estartit durant l’estiu.

També es crearà una oficina de turisme a la Plaça de la Vila i un recorregut pel nucli històric de la vil·la. En principi, els terminis també estan determinats per la subvenció, que s’ha d’executar en tres anys.

Colomí ha dit que pel que fa a l’estiu, han “pogut salvar els mobles” però que segons quin sector, com els càmpings, han patit molt. El turisme de proximitat, ha dit, ha fet que Torroella no sigui un dels pobles més afectats per aquesta crisi, però que malgrat això “ha estat un mal estiu i hem de seguir treballant”.

De cares a l’hivern, ha dit que l’Ajuntament no creu en el fet d’ajudar amb 300€ a un negoci: “això no serviria de res i arruinaria l’ajuntament”, però en canvi, ha dit, sí que ajuda “continuar amb les polítiques perquè la gent vingui”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies