10.9 C
Pals
Diumenge, 5 febrer 2023
- Publicitat -

Què farà Torroella amb la subvenció de 3,4 milions d’euros?

Les obres més grans contemplades són una part del passeig marítim en l'àmbit del port, també la millora de la imatge urbana de tot l'Estartit. A Ràdio Capital parlem amb Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí - l'Estartit.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Estat ha escollit Torroella-Montgrí i l’Estartit per destinar-hi una subvenció per implementar un pla de sostenibilitat turística. Jordi Colomí, l’alcalde de Torroella, ha dit a Ràdio Capital que invertiran els 3,4 milions d’euros – la quantitat que més han donat en aquestes subvencions – en sis linies estratègiques. Ha dit que aquesta subvenció ve “molt marcada” i que l’han guanyada perquè s’han cenyit als punts que demanaven. No només hi haurà obra pública, sinó també una participació ciutadana, i es facilitarà més la comercialització del producte.

Colomí ha explicat que el primer que faran serà designar, tal i com marca la normativa de la inscripció, consells d’assessors i de participació perquè marquin les línies de seguir, el calendari de les obres i les maneres de fer-les.

Les obres més grans contemplades són una part del passeig marítim en l’àmbit del port, també la millora de la imatge urbana de tot l’Estartit.

També es farà la remodelació de tot el parc de la Pineda de l’Estartit en un parc urbà, i es faran algunes plataformes al Passeig del Molinet perquè la gent pugui recuperar la possibilitat de banyar-se al port de l’Estartit durant l’estiu.

També es crearà una oficina de turisme a la Plaça de la Vila i un recorregut pel nucli històric de la vil·la. En principi, els terminis també estan determinats per la subvenció, que s’ha d’executar en tres anys.

Colomí ha dit que pel que fa a l’estiu, han “pogut salvar els mobles” però que segons quin sector, com els càmpings, han patit molt. El turisme de proximitat, ha dit, ha fet que Torroella no sigui un dels pobles més afectats per aquesta crisi, però que malgrat això “ha estat un mal estiu i hem de seguir treballant”.

De cares a l’hivern, ha dit que l’Ajuntament no creu en el fet d’ajudar amb 300€ a un negoci: “això no serviria de res i arruinaria l’ajuntament”, però en canvi, ha dit, sí que ajuda “continuar amb les polítiques perquè la gent vingui”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -