14.4 C
Pals
Dijous, 25 abril 2024
- Publicitat -

Què farà Torroella amb la subvenció de 3,4 milions d’euros?

Les obres més grans contemplades són una part del passeig marítim en l'àmbit del port, també la millora de la imatge urbana de tot l'Estartit. A Ràdio Capital parlem amb Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí - l'Estartit.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Què farà Torroella amb la subvenció de 3,4 milions d'euros?
Loading
/

L’Estat ha escollit Torroella-Montgrí i l’Estartit per destinar-hi una subvenció per implementar un pla de sostenibilitat turística. Jordi Colomí, l’alcalde de Torroella, ha dit a Ràdio Capital que invertiran els 3,4 milions d’euros – la quantitat que més han donat en aquestes subvencions – en sis linies estratègiques. Ha dit que aquesta subvenció ve “molt marcada” i que l’han guanyada perquè s’han cenyit als punts que demanaven. No només hi haurà obra pública, sinó també una participació ciutadana, i es facilitarà més la comercialització del producte.

Colomí ha explicat que el primer que faran serà designar, tal i com marca la normativa de la inscripció, consells d’assessors i de participació perquè marquin les línies de seguir, el calendari de les obres i les maneres de fer-les.

Les obres més grans contemplades són una part del passeig marítim en l’àmbit del port, també la millora de la imatge urbana de tot l’Estartit.

També es farà la remodelació de tot el parc de la Pineda de l’Estartit en un parc urbà, i es faran algunes plataformes al Passeig del Molinet perquè la gent pugui recuperar la possibilitat de banyar-se al port de l’Estartit durant l’estiu.

També es crearà una oficina de turisme a la Plaça de la Vila i un recorregut pel nucli històric de la vil·la. En principi, els terminis també estan determinats per la subvenció, que s’ha d’executar en tres anys.

Colomí ha dit que pel que fa a l’estiu, han “pogut salvar els mobles” però que segons quin sector, com els càmpings, han patit molt. El turisme de proximitat, ha dit, ha fet que Torroella no sigui un dels pobles més afectats per aquesta crisi, però que malgrat això “ha estat un mal estiu i hem de seguir treballant”.

De cares a l’hivern, ha dit que l’Ajuntament no creu en el fet d’ajudar amb 300€ a un negoci: “això no serviria de res i arruinaria l’ajuntament”, però en canvi, ha dit, sí que ajuda “continuar amb les polítiques perquè la gent vingui”.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Set anys de presó per a un home de Sant Antoni de Calonge que va calar foc a casa amb els seus pares dins

L'Audiència de Girona ha condemnat a un home de Sant Antoni de Calonge a 7 anys i mig de presó per calar foc a la casa on estaven els seus pares. L'acte va ocórrer després d'una discussió familiar i la justícia ha descartat que l'acusat actués sense consciència del que feia, imposant també una ordre de restricció i una multa.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -