18.3 C
Pals
Dimarts, 19 març 2024
- Publicitat -

La revetlla de Sant Joan al Baix Empordà: tornen les festes populars

Al Baix Empordà, si bé no tots els municipis ho celebren amb la mateixa intensitat, la tònica general serà la de mantenir les platges obertes i facilitar així que la ciutadania pugui aplegar-s'hi i gaudir de la vetllada

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La revetlla de Sant Joan d’aquest 2021, a diferència de l’any passat en què la celebració va ser familiar i d’àmbit privat, tornarà a ser una nit amb protagonisme per a les festes populars, sempre a l’aire lliure, encara amb mascaretes obligatòries i amb algunes restriccions pròpies del moment per evitar l’expansió del coronavirus. Al Baix Empordà, si bé no tots els municipis ho celebren amb la mateixa intensitat, la tònica general serà la de mantenir les platges obertes i facilitar així que la ciutadania pugui aplegar-s’hi i gaudir de la vetllada. Això sí, amb mesures de seguretat, i majoritàriament sense permetre fogueres. Meteorològicament, s’espera una revetlla amb una temperatura molt poc d’estiu i clarament més baixa del que seria habitual. Per tant, es recomana portar alguna jaqueta per si la sensació tèrmica es torna més freda durant la nit. Hem recopilat un recull dels actes previstos per a la nit d’aquest 23 de juny a algunes de les poblacions de la comarca, que aquí us expliquem:

A L’Estartit: el programa, pendent de la normativa covid i de possibles restriccions, inclou la ja tradicional foguera a la platja. A les 20:30 arribada de la Flama del Canigó a la Plaça de la Llevantina. El foc i la revetlla començaran a les 22:30h a la platja gran de l’Estartit. Cal recordar que en aquesta localitat costanera estan a punt de començar el festival musical Ítaca, que preveu una important afluència de visitants durant les properes setmanes.

A Palamós, dins dels actes de la festa major que va començar el 18 de juny i s’allargaran fins el 27 del mateix mes, s’hi faran les següents activitats:

A les 18.30h Pregó d’inici de festa major amb l’espectacle familiar Absurdites de Mortelo&Mazani, a l’Espai Festa de la plaça Josep Sarquella. Al mateix emplaçament, a les 20h es farà la lectura oficial del pregó a càrrec de diversos representants del món sanitari, en homenatge a un sector que ha fet i fa un treball incansable cada dia per fer front a la pandèmia. I a les 22.30h, concert amb The Covers Band&Friends, també a l’Espai Festa plaça Josep Sarquella

Platja d’Aro: les platges estaran obertes, tot i que amb més vigilància policial, segons ja va explicar fa pocs dies l’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro a Ràdio Capital. A més, per evitar aglomeracions a l’hora de veure els focs artificials, el consistori ha optat per realitzar-ne tres, simultàniament, a les tres viles: Castell d’Aro (a l’espai nord de la Platja Gran), Platja d’Aro (espai nord de la Platja Gran) i S’Agaró (a l’entorn del parc de Sant Ramon).

Sant Feliu de Guíxols espera una menor afluència per la revetlla en considerar que «no hi ha tanta tradició», però igualment les platges seran vigilades per la Policia Local en els seus controls rutinaris.

S’anuncia que les platges de Calella de Palafrugell i Tamariu també restaran obertes durant la nit de Sant Joan.

La platja de Pals es mantindrà també oberta la nit de Sant Joan. Així ho va confirmar també el consistori palenc a Ràdio Capital de l’Empordà, i d’aquesta manera la vila se suma a la majoria dels municipis del Baix Empordà, que també mantenen les platges obertes.

A La Bisbal d’Empordà hi haurà aquest programa:

A les 21 h Arribada de la Flama del Canigó. Encesa de la foguera i tambors xiquis.

A les 21.30 h Sopar popular. Els preus seran: pel menú adult 15 €, i pel menú infantil 10 €. Venda de tiquets a la loteria Viñolas.

I a les 23 h Música de revetlla. Espectacle pirotècnic, ball del Drac i tambors. Concert del grup ‘Els Petardos’ (amb Salvador Escribà de la Salseta del Poble Sec i Albert Such de Coi Els Montgrons)

A Begur la platja de Sa Riera tornarà a ser el punt de trobada festiu per a la revetlla de Sant Joan d’aquest 2021. Després que l’any passat la festivitat quedés suspesa per la situació pandèmica, enguany la platja més gran del municipi acollirà de nou -com ho fa des del 2016- la celebració de la nit més curta i màgica de l’any.

Per a l’ocasió, la Regidoria de Festes de l’Ajuntament ha preparat un espectacle de so i llums, un làser show, que començarà a les 23.30 h i tindrà una durada de 15 minuts.

L’Ajuntament recorda que a la platja de Sa Riera estarà permès el llançament de petards -respectant en tot moment les mesures de seguretat i recomanacions establertes-, si bé restaran prohibides tant les fogueres com els focs artificials. Una oferta lúdica que es complementarà amb els menús i plats que oferiran els restaurants locals de la zona.

A Sant Antoni de Calonge les platges estaran obertes, però, en canvi, es tancaran les cales. A més, segons va explicar l’Ajuntament de Calonge a Ràdio Capital, s’habilitaran espais per tirar petards a la platja d’Es Monestrí, a la platja de Sant Antoni, a l’espigó Costa Brava i a Torre Valentina. Com en altres municipis, a Sant Antoni també es reforçarà la vigilància policial de la Policia Local en coordinació amb els Mossos. Finalment, el consistori també ha prohibit fer fogueres durant la nit de la revetlla.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Josep Font és el Bisbalenc de l’Any 2023

Josep Font ha estat escollit Bisbalenc de l’Any 2023 amb el 31% dels vots emesos. Així ho ha volgut...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -