17.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

L’hospital de Palamós enllesteix les reformes de l’àrea quirúrgica

Amb totes aquestes reformes, l'àrea quirúrgica de l'hospital de Palamós comptarà amb 5 quiròfans, com fins ara, i 3 sales més. Una per a endoscòpies, una per a cirurgia ambulatòria, i una de mixta, que oferirà les dues possibilitats.

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les obres de millora de la zona quirúrgica de l’hospital palamosí són a punt de veure la llum. Segons informa Ràdio Palamós, la setmana entrant es recuperaran els espais que durant un temps han estat fora de servei i que han motivat que únicament es portessin a terme operacions urgents.  Amb aquesta remodelació, el cente hospitalari disposarà ara d’una nova sala de cirurgia menor ambulatòria i ampliarà també la capacitat de l’àrea de cirurgia major. Per a fer-ho possible s’ha instal·lat una zona de butaques per atendre els pacients, i s’ha reordenat l’àrea de boxes dotant-la de més cabuda. També s’ha habilitat la segona sala quirúrgica per poder-hi realitzar endoscòpies, i s’ha reubicat l’esterilització de la planta 1 a la planta 0, permetent la comunicació vertical amb el quiròfan per mitjà de dos ascensors. A més de tot això, s’ha renovat la zona de rentat d’aparells perquè pugui donar servei a aquesta segona sala; s’ha muntat també una porta tallafocs al passadís de la planta 1, s’ha canviat el terra de tres quiròfans, s’han fet uns nous vestidors, i s’ha instal·lat xarxa WiFi en aquesta zona de l’hospital. Amb totes aquestes reformes, l’àrea quirúrgica de l’hospital de Palamós comptarà amb 5 quiròfans, com fins ara, i 3 sales més. Una per a endoscòpies, una per a cirurgia ambulatòria, i una de mixta, que oferirà les dues possibilitats. El conjunt de les obres, tot i que aquesta setmana ja es reprenguin la majoria d’activitats als quiròfans, no es finalitzaran fins a la primera setmana d’agost.

Xavier Pérez, gerent de Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà, explicava així totes aquestes millores i la previsió de cara als propers dies:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -