15.6 C
Pals
Dissabte, 23 octubre 2021
- Publicitat -

Tot a punt per la 24a edició de la campanya gastronòmica “es niu”

La campanya es reactiva aquest any amb la participació de 7 restaurants del municipi que oferiran aquest plat típic de la cuina local.

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Un any més, l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) organitza la campanya gastronòmica “Es Niu”. Des del 8 d’octubre i fins a l’1 de novembre, 7 restaurants de Palafrugell ofereixen aquest plat emblemàtic de la cuina local.

Enguany els establiment participants són: els restaurants L’Arc, La Xicra i Pa i Raïm, de Palafrugell; els restaurants El Balcó de Calella i Les Voltes de Calella by Es Portal a Calella de Palafrugell; el Restaurant Hotel Casamar a Llafranc; i finalment el Restaurant Es Portió (Hotel Hostalillo), de Tamariu. El menú que ofereixen consta d’un vermut amb tres tapetes com a entrant, Es Niu, postres de fruites de tardor, vi, aigua i cafè, a partir de 38 euros, segons l’establiment.

privat:-24a-edicio-d’“es-niu”-a-palafrugellTothom que degusti el menú obtindrà un tiquet per visitar les exposicions de la Fundació Josep Pla i del Museu del Suro, així com el Dipòsit Modernista de Can Mario, vàlid fins el 31 de gener de l’any vinent.

I per quart any consecutiu, es manté l’aposta per fer que Es Niu arribi a totes les cases de Palafrugell i rodalies que vulguin recuperar, o simplement provar, el sabor d’un dels nostres plats més tradicionals. Amb aquest objectiu, els restaurants que participen de la campanya enguany també ofereixen la possibilitat que la gent s’endugui a casa racions preparades d’aquest plat exquisit.

Es Niu, un dels plats més emblemàtics de la cuina local

El Niu és un plat molt antic, d’origen palafrugellenc. Antigament, es tractava d’un plat de quaresma i es feia amb tripa de bacallà, ou dur, peixopalo i patata. En els seus inicis no s’hi posava carn. Amb el temps es va anar enriquint; els pescadors van afegir-hi sèpia i els surers el van completar amb aviram de cacera i fins i tot salsitxes.

Aquest és un plat d’hivern, que les colles de surers de Palafrugell solien anar a menjar els dilluns a la barraca.
La preparació d’aquest plat és molt llarga; és per aquesta raó que, habitualment, no es troba a la majoria de cartes dels restaurants, i en tot cas cal encarregar-lo. Per aquest motiu és important remarcar la col·laboració dels restaurants que ens ofereixen, un any més, la possibilitat de gaudir d’aquest plat excepcional.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -