5.3 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

54 joves de secundària participen en la 6a edició d’«Apadrinar un avi» a Palafrugell

Es tracta d'un programa que impulsa Càritas a diferents municipis amb la voluntat d'establir vincles entre aquestes dues generacions

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

54 joves de secundària participen en la sisena edició d’«Apadrinar un avi» de Palafrugell, un programa impulsat per Càritas a diferents municipis i que té com a principal objectiu establir vincles entre les dues generacions. Segons ha informat el Diari de Girona, a partir d’avui, els joves compartiran una estona cada setmana amb una persona gran de la Fundació Gent Gran o de l’Asil Nostra Senyora de Montserrat i les trobades s’allargaran fins el mes de juny, coincidint amb el final de curs escolar.

A Palafrugell hi participen el Col·legi Sant Jordi, el Col·legi Prats de la Carrera i els instituts Baix Empordà i Frederic Martí i Carreras. La coordinadora d’aquest programa a Palafrugell és la Pilar Puig i la presidenta de Càritas Palafrugell, Marina Grassot, ha explicat que pel correcte funcionament del projecte és necessari que hi hagi constància i continuïtat en les trobades que es realitzen. Enguany s’han presentat 54 joves de 14 i 15 anys que, a banda de comprometre’s a destinar una hora i mitja setmanal, cada dijous, també han fet un curs previ de formació i sensibilització.

Grassot apunta que també es tracten temes com la mort, ja que pot ser que s’hi trobin durant el curs amb l’avi amb qui han fet vincle. “S’agafa un sentiment molt fort”, afirma. En aquest sentit, han vist que molts joves continuen mantenint contacte amb l’avi o àvia apadrinat i que, fins i tot, en casos en què ha mort l’avi, han volgut assistir al tanatori. Per primera vegada, a banda d’avis residents, també hi participen avis de centre de dia.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Auca participativa del 2023

El meu desig pel 2023 en format d’auca La Covid i la guerra han fet del 2022 un any que el...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -