12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

6 recomanacions literàries empordaneses per Sant Jordi

Recull de llibres d’escriptors i escriptores de l'Empordà per aquelles persones encara indecises

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

S’acosta la Diada de Sant Jordi, un any més marcada per la pandèmia de la Covid-19, però a diferència del 2020 la festa es podrà celebrar amb un seguit de restriccions i mesures per evitar aglomeracions.

Un dels principals dubtes que sorgeixen durant els dies anteriors al 23 d’abril és l’elecció del llibre. Per aquest motiu, hem preparat des de Ràdio Capital una sèrie de recomanacions i novetats literàries de diverses temàtiques d’autoria empordanesa amb el fi de donar a conèixer els escriptors i escriptores del nostre voltant.

  1. ‘Ala, bat! Sí, adeu.’ de Rosa Pou

La cantautora empordanesa ens presenta un poemari ple de paraula i joc. Com qui es llança al joc de viure i escriure mentre sobrevola la pròpia quotidianitat amb paisatges de sons, ritmes, jocs semàntics, fonètics i metalingüístics. Podeu escoltar un dels poemes recitats per la mateixa autora en aquest enllaç.

llibre Rosa Pou empordanes

  1. ‘Ànima de tramuntana’ de Núria Esponellà

Novel·la literària que va rebre el Premi Prudenci Bertrana 2020. Se situa en la ciutat ibèrica d’Ullastret on dues dones d’èpoques molt distants s’enfronten a les dificultats de la vida a la recerca de sentit. Una arqueòloga freelance anomenada Mínia recompon la història d’Ekinar, una dona del segle III aC que vivia entre Indika (Ullastret) i Empòrion. Vam parlar amb ella al Supermatí de Ràdio Capital.

llibre Núria Esponellà empordanes

  1. ‘Palamós. República, Guerra Civil i Dictadura’ d’Alexandre Weltz Gispert

Llibre amb un recull de 170 fotografies en blanc i negre de Palamós de la Segona República fins a la dictadura acompanyades per textos d’Alexandre Weltz. L’objectiu és que sigui un punt de partida per despertar la curiositat històrica de la gent. Si voleu saber més detalls de l’obra, podeu escoltar l’entrevista que se li va realitzar al Supermatí de Ràdio Capital.

llibre Alexandre Weltz Gispert empordanes

  1. ‘La Plaga Blanca’ d’Ada Klein Fortuny

L’obra ens descobreix els papers privats i cartes de Paul Éluard, Joan Salvat-Papasseit, Franz Kafka, Katherine Mansfield, Txèkhov i George Orwell, per mostrar-nos com cadascun d’ells va afrontar la tuberculosi. Darrere el pseudònim d’Ada Klein s’amaga una metgessa empordanesa que treballa fent recerca en malalties infeccioses, la qual vam tenir el plaer d’escoltar en aquesta entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

llibre Ada Klein Fortuny empordanes

  1. ‘Palafrugell desaparegut’ d’Enric Bruguera

La setmana passada el fotògraf palafrugellenc va presentar el recull de 180 imatges en blanc i negre del municipi. Les fotografies antigues inèdites, provinents majoritàriament d’arxius i de calaixos familiars, ens expliquen la història i la diversitat de vides, paisatges i mirades de Palafrugell.

llibre Enric Brugera Martí empordanes

6. ‘Sentiments en tinta xinesa’ d’Esther Reig del Campo

Poemari acabat de sortir de la impremta on l’autora ens endinsa en la seva ànima. El llibre autoeditat mostra en els seus escrits i poemes els sentiments de l’Esther Reig del Campo. La tinta significa dolor, aquell que ella ha patit amb l’amor i que a través de les seves paraules busca sanar la cicatriu del seu tatuatge intern, curar el seu cor. La presentació del llibre serà el dia 23 d’abril a les 19 h al Centre Cívic de Pals.

llibre Esther Reig empordanes

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Variabilitat primaveral amb més sol

Dijous en general amb més clarianes i estones de sol, però encara amb inestabilitat que pot fer créixer nuvolades convectives de tarda.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -