11.7 C
Pals
Dissabte, 25 Gener 2020

78 anys del naixement de John Lennon i et portem el seu ‘top 10’

El més llegit

Reobert el pont del Ter de Torroella de Montgrí

Els Mossos d'Esquadra han tallat l'accés a Torroella pel pont del Ter com a conseqüència de la pujada del Ter

EN DIRECTE – Inundacions i desbordaments pel temporal Gloria al Baix Empordà

Segueix la cobertura en directe de les conseqüències del temporal Gloria al seu pas pel Baix Empordà, amb el riu Ter i el riu Daró desbordats

El creixement del Daró deixa inundacions al Baix Empordà

El Baix Empordà es desperta conscient que caldrà que passin dies perquè es resolgui l'episodi més inesperat del temporal Glòria

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Canvis al Parc de Sant Julià de Lòria a Calonge

Es canviaran els jocs infantils actuals i també l'equipament esportiu
Avui fa 78 anys del naixement d’una de les persones de més influència del món. Avui compleix anys John Lennon, el cantautor i fundador del grup amb més èxit de la història, els Beatles.
Per celebrar aquesta ocasió, al Per No Dir Res et portem un recull de 10 cançons representatives de Lennon, moltes escrites per ell junt amb el seu company i amic Paul McCartney.
La primera cançó no podia ser una altra que Help!, el tema principal del seu àlbum amb el mateix títol i l’estrella de la banda sonora de la comèdia protagonitzada pels Beatles per a la gran pantalla, també titulada “Help!”.

En segon lloc tenim I want to hold your hand, el primer èxit mundial del grup. Aquesta cançó és obra genuïna del treball de Lennon-McCartney. El senzill en el qual es va publicar aquesta cançó va ser el més venut de la banda en tot el món, arribant a les 15 milions de còpies venudes.

A continuació tenim Come Together, la cançó que obria l’àlbum “Abbey Road” i que es va convertir en una icona del rock. El tema va arribar al top 1 a les llistes dels Estats Units i al top 10 al Regne Unit. La revista “Rolling Stones” va posicionar Come Together en el número 205 en la llista de les 500 millors cançons de tots els temps.

Seguidament, la balada Blackbird. Aquesta cançó va ser escrita per McCartney junt amb Lennon com a reacció de les tensions racials que s’intensificaven als Estats Units.

En quart lloc trobem l’himne del pacifisme, All you need is love (Love is all you need).
La cançó va arribar al top 1 en totes les llistes del Regne Unit i dels Estats Units. Va ser gran aclamada entre la comunitat hippie de l’època, que va acollir-la com un himne no oficial.

Després tenim Drive my car, una altra col·laboració Lennon-McCartney inclosa com a apertura de l’àlbum “Rubber Soul”.

En setè lloc trobem Penny Lane. Aquesta cançó tracta sobre els records de la infància i joventud de Lennon i McCartney en els suburbis de Liverpool, a prop d’on vivien, a l’encreuament del carrer Penny Lane amb Smithdown Road.

A continuació tenim Strawberry fields forever, un tema inspirat en els records de la infància de Lennon, quan jugava a un jardí d’una llar infantil anomenat “Strawberry Fields”, barrejats amb les seves experiències psicodèliques.

Seguidament, el tema Hello, Goodbye, un dels més aclamats del grup. Aquest treball va arribar al número 1 de totes les llistes dels Estats Units i del Regne Unit durant set setmanes consecutives.

Finalment, Imagine, escrita i interpretada per Lennon en solitari i coproduïda amb la seva dona, Yoko Ono. Es tracta del senzill més venut de la seva carrera en solitari i encamina a imaginar-se un món en pau, sense fronteres ni divisions de religions i nacionalitats, on es viu lliure de possessions materials.

Últimes notícies

Primera Llista – 25 gener 2020

Escolta les 40 cançons més importants de la setmana amb en Marc Clapés.

L’aigua de la Bisbal ja torna a ser potable

No hi ha cap mena de contaminació microbiològica: els resultats d’avui són inferiors a 1 NTU

Ràdio Capital lidera la cobertura informativa del pas del temporal Glòria al Baix Empordà

La tasca informativa de Ràdio Capital en la cobertura del pas del Glòria pel Baix Empordà ha comptat amb el favor de l'audiència de tots els nostres canals, superant així tots els rècords assolits anteriorment.

Los Secretos i Coque Malla se sumen al Festival de la Porta Ferrada

El Festival de la Porta Ferrada presenta el concert de Los Secretos & Coque Malla. Entrades ja a la venda.

Un conductor engolit per una onada al port de Palamós durant el temporal Gloria

Un conductor es troba circulant pel port de Palamós fins que el temporal marítim l'atrapa quan les onades sobrepassen el dic de recer

Més notícies