26.6 C
Pals
Divendres, 30 juliol 2021
- Publicitat -

Els acusats d’arrencar estelades a Verges, absolts

El jutjat d'Instrucció 2 de la Bisbal d'Empordà ha dictat sentència al cas de la retirada de banderes de Verges el passat 30 de desembre, l'acusació popular demanava 900 euros per acusat

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El jutjat d’instrucció 2 de la Bisbal d’Empordà ja ha dictat sentència després que jutgés 10 persones d’un grup per arrencar estelades a Verges. El jutjat ha absolt els integrants del grup d’arrencar unes vuitanta estelades de Verges, del dia 30 al 31 de desembre. Els membres estaven acusats per delicte lleu de furt, de danys o de coaccions. Tot i això, la sentència recull que “no hi ha cap delicte en posar o treure símbols independentistes“. Com va fixar la fiscalia general de l’Estat, l’acte està emparat per la llibertat d’expressió.

Tot i la petició de l’acusació particular de multar amb 900 euros a cadascun, els acusats han quedat absolts. Com han fet públic diversos mitjans, la sentència explica que aquests acusats formaven part d’un grup desplaçat al municipi baix empordanès amb l’objectiu de retirar llaços grocs i estelades. De fet, la mateixa jutgessa de la Bisbal ha constatat que els mateixos acusats ho van reconèixer als Mossos d’Esquadra abans d’identificar-los.

Segons la sentència, els acusats “van dir que entenien que no estaven fent res il·legal i que la seva intenció era fer una tasca de neteja de la zona per neutralitzar l’espai públic”, tal com ha fet públic el mitjà públic català i han recollit altres rotatius.

El Jutjat d’Instrucció 2 de la Bisbal d’Empordà absol els acusats. La fiscalia no havia acusat cap membre del grup perquè segons s’ha fet públic, entenien que no havien fet res il·legal. D’altra banda, l’Assemblea Vergelitana per la Independència, acusació popular al judici, demanava una multa de 900 euros. La raó, autors d’un delicte lleu de coaccions o d’un delicte lleu de danys. Cal remarcar però que l’acusació considerava que el fet de les coaccions era perquè no estaven legítimament autoritzats a despenjar les banderes. Una coacció, emparada per la llibertat d’expressió com dictamina la sentència en basar-se en jurisprudència dictada pel TSJC.

Finalment, el delicte lleu de danys tampoc serà sancionat perquè s’ha considerat que no hi ha proves d’acreditar que s’hagin destruït les estelades arrencades. A hores d’ara, la ubicació de les estelades es desconeix, perquè els Mossos d’Esquadra només van fer una “suposició” durant el judici.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Renovació integral de la zona de jocs infantils de la plaça del Cargol a Forallac

S'hi ha instal·lat un gronxador Niu, per fomentar la interacció entre usuaris (s’hi poden pujar diversos usuaris al mateix temps) com altres elements pels més petits
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -