17.1 C
Pals
Divendres, 25 juny 2021
- Publicitat -

Afectacions a la mobilitat a Calonge per les obres de millora del clavegueram

Les obres tenen un pressupost d’execució de 161.334,90 € i afectaran l’Avinguda Costa Brava de Sant Antoni i a diversos carrers de les urbanitzacions Riufred, Mas Ambrós i Rio de Oro

El més llegit

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquesta setmana han començat els treballs d’execució del “Projecte de millora de la xarxa de clavegueram municipal 2020”, un projecte promogut per l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni i redactat pels serveis tècnics municipals de la Unitat d’Urbanisme i Obres que descriu els treballs necessaris per la millora del funcionament de la xarxa de clavegueram municipal. Amb aquesta actuació es pretén eliminar o reduir els efectes negatius que comporten les filtracions d’aigua residual al subsòl per canonades velles i evitar contaminacions al medi, possibles abocaments d’aigua residual per manca de connexió dels sistemes, els embussos a les canonades, el seu desbordament per poca capacitat i les acumulacions d’aigua de pluja que comporta inundacions en diferents punts del municipi. Les obres també permetran substituir trams de xarxa unitària per xarxa separativa.

Les obres de millora en la xarxa de clavegueram afectaran a l’Avinguda Costa Brava de Sant Antoni i a diversos carrers de les urbanitzacions Riufred, Mas Ambrós i Rio de Oro. En el cas de l’Avinguda Costa Brava, l’objectiu és millorar la xarxa d’aigua residual ampliant el diàmetre dels col·lectors i construint diversos pous de registre nous. A Riufred l’actuació busca eliminar una part de la xarxa unitària i substituir-la per xarxa separativa d’aigua residual i aigua pluvial, així com millorar la recollida d’aigües pluvials per evitar petites inundacions en episodis de pluja, segons ha informat el consistori. A Mas Ambrós s’instal·larà una nova estació de bombeig i es millorarà la recollida d’aigües pluvials, i a Rio de Oro el projecte també busca millorar la captació d’aigües pluvials.

Els punts d’actuació d’aquests treballs de millora s’han definit seguint el Pla Director de Clavegueram, i en base als resultats de les inspeccions amb càmera realitzades per Sorea, empresa gestora del clavegueram, i també per les actuacions d’emergència més reiteratives i per les queixes més remarcables dels usuaris, ja sigui pels danys ocasionats o pel nombre de vegades que pateixen la incidència del mal funcionament de la xarxa.

Les obres les porta a terme l’empresa Mirfer i tenen un pressupost d’execució de 161.334,90 € (iva inclòs).

Millora de la xarxa d’aigua residual a l’Avinguda de la Costa Brava a Calonge

A l’Avinguda Costa Brava els treballs es centraran en la xarxa d’aigua residual amb la substitució del tub de 200 mm de diàmetre i el de 300 mm per un tub de 400mm de polipropilè que partirà d’un pou de registre nou que substituirà els pous existents a la unió del carrer Artur Mundet, Plaça Catalunya i Avinguda Costa Brava. Aquesta nova canonada, de 120 metres de longitud, es connectarà amb el pou situat a l’avinguda Costa Brava abans d’arribar a l’avinguda Catalunya.

Eliminació de la xarxa unitària i millora de la recollida d’aigües pluvials a Riufred

A la urbanització Riufred s’actuarà en dos carrers: el carrer del Segre i el del Freser. En el primer cas els objectius són eliminar la xarxa unitària actual en tot el carrer del Segre i dotar-lo de xarxa separativa d’aigua residual i d’aigua pluvial, que es connectaran respectivament amb les xarxes de pluvials i residuals existents al camí Fondo. Les actuacions consistiran en la substitució del tub d’aigua residual de 190 metres de longitud i 300 mm de diàmetre per dos canonades: una de 315 mm per la xarxa d’aigua residual i una de 400 mm per la xarxa d’aigua pluvial. Totes dues canonades amb una longitud de 190 metres. Aquestes obres també permetran substituir les 13 escomeses actuals i construir 4 nous pous de registre. També s’aprofitaran les obres per deixar escomeses de pluvials a les cases i la implantació de 12 embornals al llarg del carrer.

Al carrer del Freser, amb l’objectiu de reduir la quantitat d’aigua que circula per la calçada en períodes de pluja intensa, es construiran 4 nous embornals que es connectaran a la xarxa de pluvial existent. D’aquesta manera es reduirà el cabal d’aigua que s’escola per la calçada i s’acumula a la part baixa d’aquest carrer, creant petites Inundacions.

Estació de bombeig i millora de la recollida d’aigües pluvials a Mas Ambrós

A la urbanització Mas Ambrós les actuacions es centraran en el carrer del Baix Empordà i l’encreuament entre el carrer de la Selva i el carrer del Pallars Sobirà.

En el cas del carrer del Baix Empordà l’objectiu és eliminar els problemes que genera actualment un tub de la xarxa d’aigua residual que no connecta a la xarxa general perquè no té prou pendent. Per solucionar aquest problema s’instal·larà una estació de bombament que permeti abocar l’aigua residual fins a un pou al mateix carrer i així connectar amb la xarxa general que permetrà que l’aigua residual circuli per gravetat. Aquest equip de bombament anirà associat a un quadre elèctric que estarà situat a la zona verda del mateix carrer.

Pel què fa a l’encreuament del carrer de La Selva amb carrer del Pallars Sobirà, s’ampliaran els elements de captació d’aigua que ara hi ha per reduir el cabal que circula per la calçada i que acaba acumulat al carrer del Baix Empordà.

Millora de la recollida d’aigües pluvials a Rio de Oro

A la urbanització Rio de Oro els treballs de millora afectaran al carrer de l’Om amb l’objectiu de millorar els actuals elements de captació d’aigua pluvial situats al tram final d’aquest carrer. Es preveu reposar i ampliar els embornals per uns de nous de major capacitat i resistència.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Estabilitat atmosfèrica, sol i calor moderada

Domini del temps assolellat amb calor moderada. Pel cap de setmana la temperatura puja, especialment diumenge.
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -