23.2 C
Pals
Dijous, 21 setembre 2023
- Publicitat -

El Consorci de la Costa Brava obre un procés per gestionar el servei d’explotació dels sistemes de sanejament d’aigua

Concretament es tracta del servei dels sistemes de sanejament d'aigua en alta que comprèn el transport fins a les estacions depuradores d'aigües residuals, depuració i abocament al medi i/o reutilització

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consorci de la Costa Brava ha obert el procés de licitació del servei que gestiona l’explotació, la conservació, el manteniment i les millores dels sistemes de sanejament d’aigua en alta. Concretament comprèn el transport fins a les estacions depuradores d’aigües residuals, la depuració i l’abocament al medi i/o reutilització de la mateixa. El pressupost de licitació és de 15.615.590 euros anuals i es preveu una durada del contracte de tres anys, amb la possibilitat de disposar d’una pròrroga de dos anys addicionals.

Avui dia, aquest ens públic dona el servei per mitjà de divuit estacions depuradores d’aigües residuals (EDAR) i de les infraestructures complementàries, un total de 138 estacions de bombament, 200 quilòmetres de canonades i 15 emissaris submarins. Aquests sistemes de sanejament permeten tractar fins al 99 % de les aigües residuals que es generen a la Costa Brava amb uns rendiments de depuració superiors al 90 %.

El nou contracte permetrà millorar la qualitat de l’efluent amb límits de depuració superiors als de la normativa d’aigües; tenir més control analític de la qualitat de l’aigua, tant depurada com regenerada, així com de l’execució del pla de manteniment preventiu, correctiu i predictiu; ser més efectius en la resolució d’avaries i aplicar actuacions de reposició i millora en totes les instal·lacions que ho requereixin.

Pel que fa a la zona del Baix Empordà, el Consorci dona servei a Torroella de Montgrí, que addicionalment inclou el subsistema d’Ullà, Pals, que inclou els subsistemes de Regencós, Torrent i Palau-sator, i Begur.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Ens cal un món estable

El món està canviant i les organitzacions internacionals creades després de la II guerra mundial estan quedant desfasades en...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -