9.1 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

Verges presenta un nou POUM que potencia sostenibilitat i habitatge

L’objectiu d’aquest nou Pla d’Ordenació Urbanística és adaptar el planejament municipal de Verges al nou marc legislatiu de Catalunya i a les necessitats de la societat actual

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La setmana passada, el ple de l’Ajuntament de Verges va aprovar inicialment un nou Pla d’Ordenació Urbanística. És un projecte que ve de lluny, del 2018, quan es va aprovar un programa de participació i es van fer diverses jornades obertes a tot el municipi per debatre temes sobre el medi ambient, economia i serveis als ciutadans. A partir d’aquí, es van constituir els grans eixos d’aquest nou POUM.

L’objectiu d’aquest nou Pla d’Ordenació Urbanística és adaptar el planejament municipal de Verges al nou marc legislatiu de Catalunya. Ho ha explicat l’alcalde del municipi, Ignasi Sabater, a Ràdio Capital.

 I és que en els últims anys, hi ha hagut molts canvis respecte a criteris socials i mediambientals, sobretot. És per això que el nou POUM, en aquest sentit, incrementarà els espais lliures i zones verdes. També vol protegir la zona dels horts i recs i fer canvis en certes carreteres per fer-les més segures i adaptades als vianants. 

Per altra banda, El POUM també preveu la possibilitat de nou creixement residencial als terrenys situats al costat nord-est de l’encreuament de carreteres. 

Seguint amb aquest tema, també s’incorporaran noves tipologies d’habitatges, com és l’habitatge unifamiliar entre mitgeres amb jardí propi. Ignasi Sabater explica que és un tipus d’habitatge més assequible. 

Finalment, el nou planejament també preveu algunes altres accions. Aquestes són: crear un nou enllaç amb la carretera C-31 per fer un accés més directe a l’institut, crear dos tallers o naus per a impulsar activitats econòmiques i preservar i rehabilitar el recinte emmurallat i els antics eixamples del nucli antic. 

El proper dijous 11 de novembre, a les 19 h, l’equip redactor del POUM farà una secció informativa a la Sala Polivalent de Verges per explicar aquest nou pla als veïns. De moment, l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, ja ha destacat que és un projecte en què porten molt temps treballen i que consideren molt necessari pel municipi. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -