19.4 C
Pals
Dimecres, 12 juny 2024
- Publicitat -

Alba Casadellà: “Organitzem el Swim Out Costa Brava en el nostre temps lliure, és la nostra passió”

El Swim Out Costa Brava tornarà a omplir Llafranc de swing aquest cap de setmana. De fet, el festival ha arrencat avui 31 d’agost i s’allargarà fins al 3 de setembre amb una programació ben variada. Per parlar-nos una mica més de les seves activitats, ens ha visitat una de les seves organitzadores, l’Alba Casadellà.

El festival ha donat el seu tret de sortida aquest matí. Com explica Casadellà, a partir de les 12 ja han començat a arribar les primeres persones participants, encara que “s’estan instal·lant perquè fins a la tarda no comencen les primeres activitats vinculades amb el ball”.

D’altra banda, la pluja fa dies que es preveu per aquest cap de setmana, per això, l’organitzadora espera que arribi a partir de dilluns: “És molt necessari, però és un festival que té format d’estiu i la gent realment també ve per gaudir del que és la Costa brava, del bon temps i de les platges precioses que té el municipi de Palafrugell”. A més, gran part de les activitats són a l’aire lliure.

De fet, el Swim Out Costa Brava ja fa molts anys que s’ha posicionat en el circuit de festivals internacionals d’aquest tipus. Per aquesta raó, reben públic d’arreu del món i no tothom que s’allotja a Llafranc ho fa per ballar, sinó que hi ha persones que hi acudeixen per poder gaudir dels espectacles i concerts amb “artistes de jazz i de swing de primer nivell”. Per això, s’espera força afluència a les festes de nit.

Una iniciativa voluntària d’èxit

Aquest certamen és organitzat per Windy Hoppers, una associació molt petita que va néixer el 2012 per fer activitats vinculades amb el swing perquè fins al moment no n’hi havia. En aquest sentit, el festival el preparen en el seu temps lliure des de fa 8 anys de manera voluntària.

En aquesta edició, comptarà amb un professorat molt destacat i reconegut internacionalment en el món del ball, un fet que “fa que el festival tingui tant de reclam”. A més, Casadellà remarca que en aquesta edició han volgut treballar en preparar activitats més inclusives com, per exemple, incorporen l’Afrofusion.

Si es vol acudir al Swim Out Costa Brava a la casa Albatros de Llafranc, l’organitzadora avisa que encara queden entrades a la venda i, també, es podran adquirir el mateix dia a la taquilla. A més, enguany, les persones empadronades a Palafrugell gaudiran d’un descompte.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios