20.9 C
Pals
Dissabte, 21 juny 2025
- Publicitat -

Aliança per evitar que el conreu del fesol de l’ull ros desaparegui de l’Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El fesol de l’ull ros és una varietat típica de l’Empordà molt apreciada gastronòmicament. El seu conreu, però, s’està perdent. Per evitar que la situació vagi a més i acabi desapareixent, cinc productors de la zona s’han aliat amb les administracions per potenciar el conreu i el consum d’aquesta varietat tradicional de fesol. Amb aquest finalitat, han creat el grup de recuperació del fesol de l’ull gros. A més, també han elaborat un vídeo on quatre productors expliquen la història d’aquest llegum típic de la zona. El projecte compta amb la implicació de la xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Figueres, l’IRTA, l’Escola Agrària de Monells i la Fundació Institut Català de la Cuina.

- Publicitat -
- Publicitat -

Els petards de baixa sonoritat guanyen pes per Sant Joan per respecte a infants, gent gran i animals

Els petards més silenciosos, que no superen els 96 decibels, representaran el 60% de les vendes de La Traca per Sant Joan. L’empresa aposta per aquesta línia per respectar infants, gent gran i animals, en resposta a una sensibilitat social creixent. Catalunya lidera aquesta tendència, amb un públic més obert a opcions pirotècniques sense soroll.

Altres notícies