13.7 C
Pals
Dilluns, 15 desembre 2025
- Publicitat -

Aliança per evitar que el conreu del fesol de l’ull ros desaparegui de l’Empordà

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img

El fesol de l’ull ros és una varietat típica de l’Empordà molt apreciada gastronòmicament. El seu conreu, però, s’està perdent. Per evitar que la situació vagi a més i acabi desapareixent, cinc productors de la zona s’han aliat amb les administracions per potenciar el conreu i el consum d’aquesta varietat tradicional de fesol. Amb aquest finalitat, han creat el grup de recuperació del fesol de l’ull gros. A més, també han elaborat un vídeo on quatre productors expliquen la història d’aquest llegum típic de la zona. El projecte compta amb la implicació de la xarxa Tràmec del Consell Comarcal del Baix Empordà, l’Ajuntament de Figueres, l’IRTA, l’Escola Agrària de Monells i la Fundació Institut Català de la Cuina.

- Publicitat -
- Publicitat -

La DOP Oli de l’Empordà presenta la seva nova collita a Figueres

Figueres ha acollit la presentació de la nova collita de l’Oli de l’Empordà, amb un oli verge extra de qualitat excel·lent. L’acte ha inclòs tastos, música i nous productes promocionals com un pack d’olis i un passaport per fer oleoturisme.

Altres notícies