14.6 C
Pals
Dilluns, 20 maig 2024
- Publicitat -

Antoni Vila Casas rep la distinció de Fill Adoptiu de Palafrugell

Se li reconeix la seva implicació amb el municipi a través de l'obertura el 2004 del Museu Can Mario

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Antoni Vila Casas ha rebut el títol de Fill Adoptiu de Palafrugell aquest dissabte al migdia al Museu Can Mario del municipi. El reconeixement es va aprovar al ple de desembre de forma unànime per la seva vinculació amb la localitat baixempordanesa a través de l’obertura d’aquest museu.

Durant l’acte s’ha destacat la figura “humana i artística” d’Antoni Vila Casas i se li ha entregat un diploma honorífic i una medalla de plata, que certifiquen la distinció. L’acte ha comptat amb els parlaments del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, Josep Piferrer; de l’assessora d’Art de Presidència de la FVC, Natàlia Chocarro; del president de la FVC, Antoni Vila Casas i; de l’alcalde de Palafrugell, Joan Vigas.

La vinculació de Vila Casas amb Palafrugell s’estableix a partir de Can Mario, el museu d’Escultura Contemporània que la Fundació Vila Casas va inaugurar l’any 2004 al municipi. L’equipament acull al voltant de 220 escultures que daten des de la dècada dels anys seixanta fins a l’actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya.

Segons fonts municipals, el fet que addicionalment, cada any s’organitzen exposicions temporals, i la participació de Vila Casas en “la vida cultural i social” del municipi han fet que es converteixi en el segon Fill Adoptiu de la vila després de l’artista Modest Cuixart.

Antoni Vila Casas

Antoni Vila Casas va néixer el 27 de novembre de 1930 a Barcelona. El 1956 es llicencià en farmàcia per la Universitat de Barcelona i el 1960 fou fundador i president del consell d’administració de Laboratoris Prodes (Prodesfarma), que el 1995 es fusionà amb els Laboratoris Almirall.

A més d’empresari, ha destacat com a mecenes de nombroses iniciatives culturals, i el 1986 creà la Fundació Vila Casas, de la qual és president, que ha obert diversos museus d’art a Torroella de Montgrí (Baix Empordà), Barcelona i Palafrugell. També és membre del Consell Social de la Universitat de Barcelona, de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i de la Reial Acadèmia de Farmàcia de Catalunya.

L’any 1996 va rebre la Gran Creu de l’orde del Mèrit Civil, el 1999 li fou atorgada la Creu de Sant Jordi i el 2004 el premi Montblanc al mecenatge, que concedeix la Fundació Montblanc. El 2022 va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Presenten la primera embarcació totalment elèctrica i feta a Catalunya a Palamós en el projecte de descarbonització del mar

Aquesta acció s'emmarca en el projecte 'Descarbonització d'Embarcacions d'Esbarjo' per impulsar l'elecrificació i la descarbonització del sector nàutic català aprofitant la celebració a Catalunya de la Copa Amèrica.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -