8.6 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

Aprovació provisional del pressupost de la Bisbal pel 2020 sense cap inversió i un increment de la despesa

L’equip de govern municipal format per ERC, CUP i En Comú Guanyem ho justifica amb la necessitat de completar les inversions pendents mentre l’oposició desqualifica un cop més la política econòmica de l’ajuntament

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El passat dijous 19 de desembre i en el transcurs del darrer ple ordinari d’enguany, els vots favorables de l’equip de govern municipal format per ERC, CUP i En Comú Guanyem van donar llum verda a la tramitació d’uns pressupostos que no preveuen cap inversió pel 2020 i si en canvi un augment de la despesa. Les xifres provisionals pugen a més de 13.000.000 de Euros i en elles s’incrementa en un 10% el capítol 1 que correspon a despeses de personal, mentre s’aprima la partida corresponent als pressupostos participatius que es limiten a 100.000€.

Segons va explicar l’alcalde Enric Marquès en declaracions a TV Costa Brava, els números són similars als de l’any passat, i si enguany no es plantegen cap inversió és perquè es volen concentrar en acabar les ja iniciades abans de comprometre’s amb nous projectes. La prioritat seria doncs finalitzar les obres del carrer Ample, l’ampliació dels vestidors del pavelló d’esports, la remodelació de la façana del castell i la posada en marxa del sistema de recollida de residus porta a porta. També va explicar que tot i que aquestes partides no apareixen als pressupostos, es compta amb una subvenció de 126.000 euros de la Generalitat, que mitjançant una modificació de crèdit permetrà construir un nou dipòsit d’aigua a Puig Negre i adequar els antics habitatges dels mestres per destinar-los a habitatge social juvenil. Amb tot, tant l’alcalde Enric Marquès com sobretot el líder de la CUP Carles Puig, van fer autocrítica admeten que cal millorar la gestió, mentre Maite Bravo, de En Comú Guanyem afirmava que «Canviar l’estructura de l’ajuntament també és fer inversió»

Les explicacions de l’alcalde i els regidors que li donen suport no van convèncer a cap del tres grups de l’oposició, que van reaccionar amb duresa anunciant una pluja d’al·legacions al projecte de pressupostos. En aquest context, la puja del sou de l’alcalde en un 25% per adequar-lo al que percep del Consell Comarcal, i l’anunci de que les obres del carrer Ample no s’acabaran en el termini previst el que comportarà una despesa suplementària de 200.000€, no van ajudar precisament a calmar els ànims del PSC, Compromís per la Bisbal i Tots per la Bisbal, que tant en el transcurs del ple com en dies posteriors han apujat el nivell crític, mentre paral·lelament la xarxa bull amb els comentaris dels veïns, la majoria crítics amb la gestió de l’equip de govern.

El líder del PSC, Independents per la Bisbal, Òscar Aparicio va destacar el nou increment de la despesa, que al seu parer es situa per damunt del sostre de dèficit que permet l’actual llei d’estabilitat pressupostària, amb un augment forassenyat del capítol 1 de despeses de personal. En comentaris posteriors a la xarxa s’ha mostrat molt dur amb aquests pressupostos i ha qualificat de «vergonyós» el retard en les obres del carrer Ample i l’augment de sou de l’alcalde així com el suport de que li donen la CUP i En Comú Guanyem com formacions d’esquerres.

Xavier Font va criticar la manca d’inversions pel 2020 i la va relacionar amb l’informe d’intervenció del mes de maig, que va obligar a cancel·lar bona part de les inversions de l’exercici mentre argumentava que si els serveis tècnics no donen l’abast caldria externalitzar puntualment. Això és el que va dir el líder de Compromís per la Bisbal – Junts per Catalunya en declaracions exclusives per Ràdio Capital

Finalment Xavier Dilmé, el líder de Tots per la Bisbal també va remarcar que el motiu real per no invertir el 2020 és la retenció de 1.800.00€ que va patir l’ajuntament per la mala gestió econòmica, que va obligar a aplaçar les inversions previstes pel 2019, el que suposa la pèrdua d’un any. Dilmé també va criticar durament l’augment de despesa de personal, que ja supera el 50% del pressupost amb les conseqüències legals que això podria comportar així com la manca de credibilitat que segons ell tenen les previsions d’ingressos que fa l’equip de govern. Tot plegat una desqualificació en tota regla de la política econòmica de l’ajuntament que si no si posa remei urgent al seu parer acabarà comportant una pujada generalitzada d’impostos i en particular de l’IBI.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Els pescadors del Baix Empordà es veuen afectats pel mal temps

Amb les ventades i la mala mar els pescadors del Baix Empordà no podran sortir a feinejar durant els propers dies.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -