25.4 C
Pals
Dilluns, 27 setembre 2021
- Publicitat -

Aprovada l’ampliació de l’hotel “Palau lo mirador” de Torroella de Montgrí

Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La Comissió territorial d’urbanisme de Girona va aprovar definitivament divendres el pla per ampliar l’hotel de quatre estrelles situat a l’antic Palau lo Mirador, a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) amb 14 habitacions més i un saló per a banquets.

Segons la comissió d’urbanisme “El projecte, que respecta els elements patrimonials protegits del palau i del jardí, potencia l’oferta turística del municipi”.

L’hotel se situa al costat de l’església Sant Genís, en una parcel·la que conté, a més del palau, una altra edificació de
planta baixa, golfes i soterrani que acull serveis complementaris i piscina, així com un gran jardí.

El palau era inicialment una casa pairal de Torroella que al segle XIII es transformà en residència dels comtes de Barcelona quan la població va esdevenir vila reial, el 1273. L’actual edifici és el resultat de la reforma realitzada per l’arquitecte Rafael Masó entre 1919 i 1934, quan es va adaptar a residència d’estiu dels comtes de Torroella. Finalment, el 2006 obrí les portes com a hotel de quatre estrelles amb 10 habitacions.

Patrimoni històric i arquitectònic
El Palau lo Mirador està considerada una construcció de remarcable valor històric i arquitectònic i, per tant, és objecte d’especial protecció. El planejament de Torroella de Montgrí admet noves edificacions a la parcel·la sempre que es preservin els valors arquitectònics de l’edificació i del jardí. El pla preveu ampliar els 2.590 m2 de sostre actual en 1.168 m2 mitjançant la construcció de dues edificacions: una al sud de la parcel·la per acollir 14 noves habitacions i una altra, al nord, per instal·lar-hi un saló de banquets i altres usos complementaris.
La Comissió ha valorat que les noves construccions seran de planta baixa i se situaran al perímetre de la parcel·la, mantenint així la continuïtat visual entre els dos extrems de la finca i alliberant l’espai del palau.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -