22.4 C
Pals
Diumenge, 26 setembre 2021
- Publicitat -

5 exposicions al Baix Empordà que no et pots perdre

Aquest estiu, arreu de la comarca, es poden visitar moltes exposicions artístiques temporals diferents. A Ràdio Capital us n'ensenyem algunes de les més interessants. 

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img

Aquest estiu, arreu de la comarca, es poden visitar moltes exposicions artístiques temporals diferents. A continuació, a Ràdio Capital us n’ensenyem algunes de les més interessants.

“Miró, Gaudí, Gomis. El sentit màgic de l’art”, a Palafrugell

Can Mario és el Museu d’Escultura Contemporània de la Fundació Vila Casas a Palafrugell. Té una exposició permanent formada per més de 200 escultures d’artistes nascuts o residents a Catalunya, totes de la dècada dels 60 fins l’actualitat.

Aquest estiu, a més, hi ha arribat l’exposició temporal “Miró, Gaudí, Gomis. El sentit màgic de l’art“, que mostra la relació entre Joan Miró i Antoni Gaudí a través de les fotografies de Joaquim Gomis i que es podrà veure fins el 28 de novembre. Està coorganitzada amb la Fundació Miró i vol posar en relleu alguns punts en comú entre els dos artistes: “la relació amb la natura, l’esperit de risc i la coincidència en procediments i materials d’expressió”.

“Univers Guinovart”, a Sant Feliu de Guíxols

L’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols acull,fins el 17 d’octubre, una exposició dedicada al pintor i dibuixant Josep Guinovart. És una mostra de 60 obres que l’autor va realitzar entre 1948 i el 2007, any de la seva defunció. Està organitzada en dos geografies: una primera planta dedicada a la geografia més física i una segona planta que tracta una geografia humana i introspectiva.

Joan Prats, NogueraBlanchard i Bombon Projects a Fonteta

Aquestes tres galeries de Barcelona s’han unit en un projecte comú: una galeria d’art contemporani de format pop-up a Fonteta. El mes de juny es va inaugurar el primer “capítol” d’aquesta exposició, que tenia com a base el concepte “Parar la fresca”, explicat per Josep Pla al llibre “Les hores”. Demà, 7 d’agost, s’obre el segon capítol. En aquest cas, s’anomena “Estar a la lluna”. Són totes obres d’artistes diferents, però estan connectades per molts punts en comú. Es pot visitar fins el 26 de setembre al carrer Empordà núm. 10 de Fonteta.

Fundació Josep Pla a Palafrugell

I parlant de l’escriptor palafrugellenc, la Fundació Josep Pla ofereix una exposició permanent “Josep Pla (1897-1981). A més, també hi ha l’opció de demanar una visita guiada, “La diabòlica il·lusió d’escriure”. La Fundació obre de dimarts a divendres de 9 a 13 h i de 17 a 20.30 h i els dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20.30 h. Per una altra banda, al llarg de l’estiu la fundació organitza diverses activitats relacionades amb Pla, com ara la Ruta Josep Pla a Tamariu que es farà el proper 13 d’agost a les 19 h.

“Díaz Costa. Ceramista”, a la Bisbal 

El Terracotta Museu de la Bisbal d’Empordà acull, des de l’abril i fins el 26 de setembre, l’exposició “Díaz Costa. Ceramista”, centrada en la figura d’Eusebi Díaz Costa. Segons expliquen des del propi museu, és un personatge que ha estat clau per l’evolució de la ceràmica a la Bisbal i per la renovació estètica i tècnica d’aquesta.

El Terracotta obre, aquest agost, de dilluns a dissabte de 10 h a 14 h i de 16.30 h a 20 h i els diumenges i festius de 10 h a 14 h.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -