15.6 C
Pals
Dissabte, 23 octubre 2021
- Publicitat -

Aquí no dimiteix “dingú”

Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Tarda distreta la d’ahir amb la compareixença de la Presidenta de la Comunitat de Madrid Cristina Cifuentes, per defensar que va fer el Màster que diu que va fer, tot i que no consti enlloc, ni hi hagi ningú que l’hagi vist a classe ni hagi aportat cap prova que desmenteixi aquestes acusacions.

Per Twitter vaig veure algun comentari que preguntava si el que s’estava dirimint és si la Presidenta havia mentit o bé si simplement havia o no aprovat un màster universitari. No ho sembla, però el matís és important. Si el focus del debat ce centra en el màster, deixa de parlar-se de com un càrrec públic ha mentit vilment a la ciutadania i això, en un país on no dimiteix ningú i menys per haver mentit, és important.

Talment com a països de l’Europa moderna i democràtica que enumerem només a tall d’exemple: Al regne unit van dimitir desenes de diputats després que es fes públic que utilitzaven els seus iPads per a finalitats personals o per jugar en sessions a la cambra dels comuns. Una Ministra sueca va dimitir per presentar una taxa d’alcoholèmia lleugerament superior a la permesa (deixin-me recordar aquestes paraules de l’ex president espanyol José Maria Aznar, en una compareixença pública i amb aparent estat d’eufòria).

Una diputada alemanya del partit d’Angela Merkel va dimitir per haver mentit afirmant que s’havia llicenciat en dret, quan en realitat no tenia ni el batxillerat i altres dos diputats també alemanys van dimitir després que es descobrís que havien plagiat la seva tesi doctoral.

Hi ha una frase que diu que en política es pot dir o fer gairebé de tot, sempre que no t’enxampin i que quan això passa, has de plegar i marxar cap a casa. Doncs això deu ser així a tot arreu menys a Espanya on dir o fer (i vantar-se’n) tant com es vulgui, però de dimitir no se’n sent a parlar gaire mai. Potser sí que es pensen que dimitir no és un verb, sinó que és un nom rus.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -