20.3 C
Pals
Diumenge, 19 maig 2024
- Publicitat -

Unes 400 persones gaudeixen de l’art amb l’obertura de la fàbrica de creació Brava!

L’espai es presenta amb una ferma aposta per descentralitzar la producció artística del país i esdevenir un referent internacional i un punt de trobada i de sinergies creatives

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La fàbrica de creació Brava! va obrir aquest dissabte les seves portes amb l’assistència d’unes 400 persones que van gaudir de l’art i la creació que es farà en aquest espai. Ja feia temps que l’antiga fàbrica de Ceràmiques Puigdemont, ubicada al centre de la Bisbal d’Empordà, a tocar del riu Daró, treballava de valent per esdevenir un pol de producció de projectes culturals internacionals i de les disciplines més diverses i ahir, finalment, va inaugurar els seus espais.

Va ser a partir de les 19 h i, un cop fet, l’acte inaugural que va servir per posar de manifest l’objectiu d’aprofitar el talent artístic del territori i més enllà, va comptar amb les actuacions d’un ampli ventall d’artistes col·laboradors de Brava!. Així van anar desfilant intervencions a càrrec de noms com La Fura dels Baus, Alzueta Gallery, els audiovisuals Eyesberg Studio i Playmodes, els aeris Vòrtex Escènic i Sara Bernabeu, els australians de Parer Studio o els bisbalencs B1n0 i Miquel Abras (amb Toni Molina i Carles Ramió). També hi haurà participacions dels artistes Guillermo Basagoiti, Clara Sullà, Nei Albertí, Alex Pallí, Miguel Canseco o Javier Garcés. 

Fomentar el talent

Brava! és una iniciativa privada que neix de la mà d’un equip de gestors culturals, especialment interessats en els nous formats, que cercaven un espai en el qual poder donar un servei integral a la creació. El projecte va començar l’any 2020 però amb la pandèmia va quedar aturat. A més, cal recordar que l’espai també va quedar afectat per la pedregada de la Bisbal.

Actualment, amb més de 1800m² d’instal·lacions, Brava! inaugura en aquesta primera fase del projecte un coworking, un taller escenogràfic, una sala polivalent adaptada per concurrència pública, nau de logística, espai de corporalitat, entre altres i donarà serveis als creadors que van desde la construcció escenogràfica a la producció, passant per l’assessorament, l’emmagatzematge de peces artístiques i el management. La directora i una de les fundadores de Brava Performing Arts, Nacha Delpiano, reconeix que l’espai “els ha triat a ells” a l’hora d’ubicar aquesta fàbrica de creació a la Bisbal. 

El centre creatiu vol fer la seva aportació a l’activitat cultural anant més enllà del seu propi terreny, fora dels grans pols de creació i amb l’ecosistema artístic empordanès com a teló de fons, motor i guia. I d’aquí prové el nom Brava!: una paraula molt arrelada al món de la cultura i una clara identificació amb el concepte territorial “Costa Brava”, de renom internacional. Ho explica la directora de Brava Performing Arts. 

Una fàbrica de creació Brava

Inspirats en les iniciatives de fabriques de creació d’arreu d’Europa, que es basen en la transformació d’antics edificis industrials en desús per convertir- los en nous espais destinats a la creació artística, Brava! vol dotar a un territori prolífic en patrimoni industrial d’una fàbrica de creació en el sentit més ampli del concepte. Fent servir noves tecnologies i amb la ferma voluntat de descentralitzar la producció artística i cultural del país, potenciant a l’estranger la denominació Costa Brava com a punt d’avantguarda artística. Per això, a part dels convenis amb els artistes, també es té contacte amb altres gal·leries i hubs de creació.

Alhora, l’essència de Brava! també vetlla per recuperar el patrimoni industrial, reconvertint-lo en contenidor cultural, un lloc de trobada i de sinergies per al talent creatiu. En aquesta línia, el nou equipament té l’objectiu d’esdevenir un espai per a residències artístiques de primer nivell, amb la finalitat d’intercanviar tècniques i experiències i ajudar a la formació de talent local. D’altra banda, Brava! també vol participar en la recerca de nous recursos per la creació a partir de projectes basats en energies renovables i impulsar la reflexió artística sobre la problemàtica mediambiental. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Lluís Puig: “Abans de l’estiu del 2026 Palamós tindrà un passeig del Mar modern i actualitzat”

Aquest proper dijous 23 de maig, l'Ajuntament de Palamós explicarà tots els detalls del nou projecte del Passeig del Mar. Ho farà en unes jornades informatives obertes a tota la ciutadania a la sala municipal polivalent de les galeries Carme. Al Supermatí de Ràdio Capital hem parlat amb l'alcalde del municipi, Lluís Puig, per conèixer-ne ja alguns detalls
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -