10.1 C
Pals
Dilluns, 6 Abril 2020

Art i artistes

El més llegit

16 morts i 183 positius per coronavirus al Baix Empordà

Un augment de deu casos diagnosticats de coronavirus al Baix Empordà i dues morts més, la primera al centre de Palamós Gent Gran

Els casos disminueixen i tampoc augmenten les morts de coronavirus al Baix Empordà

La rebaixa de 6 persones positives en coronavirus al Baix Empordà d'aquest diumenge mostra un breu descens de la COVID-19 a la comarca baix empordanesa, les víctimes no han augmentat després de dies fent-ho

Denuncien una persona fent surf a Llafranc

El surfista ha aprofitat el bon temps, malgrat el confinament

[VÍDEO] L’emocionant arribada a casa després de rebre l’alta pel coronavirus

Aquests dies també hi ha petites alegries. Els Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà ha publicat a les...
Pere Carreras
Pere Carreras
Pere Carreras és periodista begurenc
Temps de lectura: 2 minuts

El passat 14 d’octubre  va finalitzar l’exposició a l’Espai Carmen Thyssen de Sant Feliu de Guíxols dedicada enguany al paisatge i la seva evolució com a gènere artístic. S’havia inaugurat a principi d’estiu, el 10 de juny.
Aquesta exposició anava paral.lela a una altra mostra, ubicada al mateix edifici, obra de la  inclassificable i genial artista Pepa Poch, que presentava una xifra molt semblant de visitants.

El nombre total de públic és positiu, unes vint mil persones.
SI bé la xifra és bona crec que aquest no és el principal valor d’aquesta aposta cultural. Veig com a molt interessant i positiva la idea d’acostament de l’art i dels artistes a casa nostra. I veig molt interessant que Sant Feliu aposti per l’art com a camí a seguir.
Portar quadres d’artistes extraordinaris a Sant FEliu, i tenir-los durant 4 mesos  a l’abast de tothom, ordenats i exposats segons un criteri professional i sensible de la comissària, crec que és quelcom de gran valor. La mostra era dilatada en temps i Sant Feliu està a tocar al centre de la Costa Brava.
Parlant d’acostar grans noms. No oblidem que l’any passat aquesta mostra portava al monestir de Sant Feliu de Guixols una obra de Van Gogh, i altres anys hi hem tingut peces d’impressionistes francesos com Gauguin, Monet, Renoir. Quants pobles del nostre entorn presumirien de tenir un Van Gogh penjat a les parets durant 125 dies l’any…
Enguany la fórmula ha funcionat de nou, i hi ha hagut artistes com  Sisley o Camille Pissarro. Pissarro, repeteixo. El quadre de Sant Feliu forma part d’un seguit de peces  que he vist a milers de quilòmetres de distància,. I resulta que un artista que admires i saps que si el segueixes no et queda més remei que desplaçar-te a grans capitals del món,se t’acosta a l’Empordà i el pots estudiar a fons.  Extraordinari.
L’altre gran valor és l’aposta que es fa per l’educació en l’art que es fa en aquest museu. A banda de l’exposicio´, hi ha una sala dedicada a repensar la mostra i veure-la de nou amb ulls d’infant i criteris educatius. Ho veig molt encertat. Perquè també es complementa amb el paper actiu que fan les escoles i centres educatius, tant de Sant Feliu com d’arreu. Només per això, per veure com els nens i nenes fan cua amb professors i professores els primers dies de setembre davant del monestir i s’introdueixen en la màgia d’un museu. EM sembla fascinant.
EN la mostra d’aquest any, la setena, hi he estat el primer dia. Hi he estat tres o quatre vegades al pic de l’estiu. I hi vaig ser l’ultim dia. L’última mitja hora. Per acomiadar-me bé de pintors que admiro. Sí, sents tristesa però també una gran sensació de gratitud. QUina sort, tenir algú que ens hagi acostat tots aquests mestres i tenir-los tan a l’abast.

Article anteriorSearching
Article següentSupermatí – 16-10-2018

Últimes notícies

Palafrugell també permetrà la visita del “Ratolinet Pérez” i “L’angelet de les dents” durant el coronavirus

El consistori ha seguit el BAN publicat per l'Ajuntament de Begur aquest cap de setmana per permetre l'entrada del ratolí Pérez i l'angelet de les dents durant el coronavirus al Baix Empordà

Augmenta el nombre de voluntaris a les Associacions de Protecció Civil Gironines pel coronavirus al Baix Empordà

La crisi actual impulsa molt ciutadans a realitzar tasques d’ajut als municipis

Corçà obliga a portar mascaretes i guants a l’interior dels comerços

L'ajuntament municipal farà arribar mascaretes i guants als seus ciutadans i comerços per tal d'evitar la propagació del coronavirus a la zona

Cel variable amb més núvols al final del dia

Inici de setmana amb cel variable i temperatura màxima lleugerament més baixa. Demà ens creuen intervals de núvols i de cares a dimecres i la resta de setmana torna a dominar el sol.

Altres notícies