28.1 C
Pals
Dilluns, 15 juliol 2024
- Publicitat -

Augmenten les denúncies per utilitzar el mòbil al volant

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Augmenten les denúncies per utilitzar el mòbil al volant
Loading
/

Els Mossos d’Esquadra han posat aquest any més de 2.600 denúncies a conductors que feien servir el mòbil mentre circulaven per carreteres gironines. Això suposa un 7 per cent més de l’any anterior. Fer servir el mòbil mentre es condueix, l’ús inadequat del cas, no cordar-se el cinturó de seguretat o no portar els sistemes de retenció infantil són els motius que concentren la majoria d’infraccions que els mossos de trànsit denuncien a la demarcació de Girona.

En el cas del telèfon mòbil, és una realitat que va a l’alça. Entre gener i finals d’octubre, els Mossos d’Esquadra han posat 2.608 denúncies a conductors que conduïen amb el mòbil a les mans. A més, en tots els casos la denúncia es va posar en vies interurbanes, és a dir, fora dels pobles i ciutats. O sigui, en carreteres on es pot conduir a més velocitat.  La directora del Servei Catalana de Trànsit a Girona, Núria Gómez, demana més responsabilitat als conductors.

Segons les dades de la policia catalana, les distraccions al volant causen una quarta part dels accidents de trànsit. Fins a aquest mes, 27 persones han mort a les carreteres gironines. D’aquestes, 7 eren motoristes. Per oferir suport a les víctimes i als seus familiars, s’acaba de crear a Girona una delegació de l’Associació de Prevenció d’Accidents de Trànsit. L’entitat alerta que la majoria de sinistres de trànsit no són casuals ni fortuïts, sinó que són evitables perquè al darrera hi ha l’alcohol, les distraccions, la velocitat o conductes que es poden canviar.

- Publicitat -
Article anterior
Article següent
- Publicitat -
- Publicitat -

La nova deixalleria de Palamós amplia el seu horari d’atenció al públic

A partir d'ara, aquest servei romandrà obert al públic fins a les 19 h els dimecres i dissabtes, augmentant en dues hores l'horari de la instal·lació en aquests dies, amb l'objectiu de fomentar un major ús de la deixalleria.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -