8.5 C
Pals
Dimarts, 29 novembre 2022
- Publicitat -

407 avaries a la xarxa d’aigua de Sant Feliu: un problema que el govern vol solucionar cas per cas

David Parreño Mont
David Parreño Mont
Productor i redactor de Ràdio Capital de l’Empordà.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En els últims quatre anys, Sant Feliu de Guíxols ha registrat 407 avaries a la xarxa d’aigua. Són dades del període 2013-2017 que ha donat el govern al ple municipal i que formen part d’una nova entrega #EmporDATA. Aquestes xifres posen de manifest l’estat “deteriorat” de la xarxa d’aigua, segons ha admès el regidor d’Urbanisme, Josep Saballs.

Una de les zones més afectades és Sant Pol amb 79 avaries, seguida del barri de l’Eixample, amb 48 afectacions. També destaquen Vilartagues (45) i Tueda (43). Entre altres barris afectats, el govern també ha mencionat el Racó de Garbí (32), Sant Amanç (24) i la Volta de l’Ametller (23).

L’executiu lamenta que les instal·lacions de la xarxa del municipi estan “totalment amortitzades“. Per exemple, el fibrociment de les conduccions del desguàs és un material “complicat de manipular”. Alguns tubs d’aigua potable són de de plom o de ferro, un material “obsolet” que provoca gran part de les incidències.

El regidor d’Urbanisme, Josep Saballs, assegura que el subsòl del municipi requereix importants millores.

Es tracta d’un problema general que el govern de Sant Feliu de Guíxols vol afrontar cas per cas. El consistori ha actuat preventivament on s’ha produït més afectacions. El passat mes de juny, per exemple, va fer una actuació d’urgència al passeig dels Guíxols en plena temporada turística. El govern exemplifica la feina feta amb les obres del col·lector de la carretera de Girona, o les del carrer de Santa Magdalena. Properament, l’ajuntament vol intervenir en els carrers de Girona, que transcorre en vertical des del passeig fins al centre, i en el carrer s’Adolitx, que no està asfaltat.

El cas del barri de Tueda

A finals de juny, el grup del Partit Demòcrata va presentar una moció per fer l’obra pública necessària per millorar la xarxa d’aigua de Tueda, una proposta que el govern va rebutjar. El PDeCAT assegura que el cost de la nova instal·lació aniria a càrrec de la inversió anual que ha de fer per contracte Aqualia. Ja al 2015, el consistori va elaborar un estudi tècnic de tota la xarxa d’aigües del barri per valorar la renovació de les instal·lacions però el PDeCAT denuncia que el nou govern ha posposat l’actuació “indefinidament”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -