1.2 C
Pals
Dimarts, 25 gener 2022
- Publicitat -

Baixada i Ball de l’Àliga i Passejada del Seguici Històric

Tant aquesta com la resta d'activitats de la Festa Major de la Bisbal es podran seguir a través del butlletí informatiu especial que ha coordinat l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Informa el web municipal que dimecres 15 d’agost amb el repic de les campanes, l’Àliga baixarà les escales de l’església i un cop a baix, oferirà amb solemnitat el seu ball. A continuació l’Àliga, el Drac i els Gegants Perses, acompanyats de la cobla La Principal del Llobregat faran un seguici pel nucli antic.

L’àliga vol representar simbòlicament el poder municipal a la Bisbal i com a element festiu ha estat tradicionalment l’encarregada d’honorar el visitants o autoritats, i segons expliquen, el més gran honor que podria rebre un convidat a la vila, era enviar-li l’Àliga i dedicar-li el seu ball. Pel que fa a la Passejada del Seguici Històric el seu origen és més modern tanmateix ja es feia als anys 50.

L’Àliga de la Bisbal és la més antiga que es conserva a Catalunya i la primera referència es troba al dietari d’una família pagesa, els Anglada de Fonteta: el 15 d’abril de 1619. El bisbalenc Guillem Pajares va recuperar el Ball de l’Àliga l’any 2016 així com la música original amb l’ajuda de la Cristina Cortés i la col·laboració de l’Enric Martí.

El protocol de l’Àliga s’ha creat fa menys d’un any seguint l’exemple de moltes àligues catalanes, amb l’objectiu de controlar les seves sortides i fer-la mes protocol·lària, segons ha explicat Guillem Pajares, president dels Amics de l’Àliga al mateix web municipal, afegint que és un element molt important en el seguici popular doncs és la que representa a la ciutat.

Tant aquesta com la resta d’activitats de la Festa Major 2018 es podran seguir a través del butlletí informatiu especial que ha coordinat l’Àrea de Comunicació de l’Ajuntament. L’exemplar imprès ja ha arribat a les llars bisbalenques i es pot llegir en línia a través d’aquest enllaç.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Amb ulleres de futur

Costa en aquests moments no parlar de la pandèmia, quan aquesta està tan activa i es transmet amb molta...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -