Les noves mesures just abans de les festes de Nadal afectaran de gran manera al sector hoteler i de la restauració. El Baix Empordà no queda exempt d’aquestes mesures i des del Grup de la Costa Brava Centre veuen la situació amb incertesa. La presidenta de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre, Barbara Hallé, estan amoïnats davant les noves mesures per frenar l’expansió de la Covid-19.
Barbara Hallé explica que les mesures, altre cop, s’han pres de manera precipitada i sense consultar als afectats. Des del Grup de la Costa Brava Centre feia més de quinze dies que es demanava un pla d’actuació per evitar cancel·lacions d’última hora i afectacions en els dinars i sopars de Nadal. Tot i això, segons Hallé, s’ha actuat sense tenir en compte com podrien afectar les restriccions a hotels i restaurants.
La Covid-19 i la falta de previsió i ajudes
Les noves mesures contra la Covid-19 han enganxat als hotels i restaurants amb les neveres plenes. Hi ha malestar en el sector, ja que les noves mesures d’aforament afectaran les reserves per les festes de Nadal. Barbara Hallé explica que com que no tanquen del tot, no reben els ajuts per suplir la falta d’aforament i les cancel·lacions provocades per l’augment de casos.
El sector hoteler i de la restauració ja va ser un dels més afectats en les anteriors onades. Ara les mesures tornen a aterrar de ple en aquest sector: les reunions queden limitades a 10 persones i la restauració només pot permetre’s ocupar un 50% dels locals a l’interior. A més, encara està pendent d’aprovar el confinament nocturn, que afectaria alguns horaris dels establiments.