1.4 C
Pals
Divendres, 27 gener 2023
- Publicitat -

Begur enllesteix el nou Centre d’Interpretació dels Indians

L’equipament compta amb espais digitals, interactius, amb sonorització i amb diferents elements per tal de contribuir a la preservació, difusió, investigació i divulgació sobre el fet indià al nostre país

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur està a punt d’inaugurar el Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur, un nou espai museístic que té com a objectiu destacar el llegat indià que té Begur i situar el poble com a capital dels indians de Catalunya. El Centre d’Interpretació suposa una inversió de 190.000 € per part de l’Ajuntament, i s’ha comptat amb una subvenció de la Diputació de Girona.

El cap de setmana del 3 i 4 de febrer l’Ajuntament celebrarà la inauguració oficial un cop ja han finalitzat tots els treballs d’habilitació d’aquest nou espai museístic. L’acte públic d’inauguració tindrà lloc el dissabte 4 de febrer a les Escoles Velles Centre Cultural, l’edifici on de forma permanent estarà ubicat el centre d’interpretació. L’esdeveniment és obert a tots els veïns i veïnes i començarà a les 11 h amb la conferència “El llegat indià de Begur”, a càrrec d’Anna Castellví a la Biblioteca Salvador Raurich.

A continuació, a partir de les 12 h, serà el torn per als parlaments institucionals, el bateig dels nous capgrossos indians -un capità i una cubana- i una visita comentada al Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur. Tot plegat, amb la participació del Grup de TeatrU Es Quinze i Cubanitas de Begur. Prèviament, el divendres 3 de febrer, també es realitzarà a porta tancada un acte institucional.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, fa una crida a la participació i destaca que “al llarg del segle XIX més de 500 begurencs van travessar l’Atlàntic a la recerca de fortuna en el continent americà. Aquesta petja fa que Begur disposi d’un llegat indià amb un alt valor històric i arquitectònic i des de fa molts anys es considera el nostre municipi com una de les capitals indianes per excel·lència. Com a capital, per tant, tenim el deure de preservar, difondre, seguir investigant i explicar tot el que va comportar aquest moviment, i amb el centre d’interpretació disposarem d’una nova eina i un espai per fer-ho”.

Gemma Coll, regidora de Cultura, explica que “aquest espai museogràfic és molt més que una exposició permanent. És, sens dubte, un motor econòmic i social per Begur, el Baix Empordà i tota la província de Girona, perquè ens sumem a les altres ofertes de turisme cultural que hi ha a les nostres contrades. A través de la cultura volem generar turisme i promoció econòmica, volem promoure la investigació i sobretot generar reptes educatius per infants i joves, amb visites escolars d’arreu de Catalunya. El Centre d’Interpretació serà una eina clau per aconseguir aquests objectius i esperam que sigui un atractiu per a visitants de totes les edats i interessos”.

En resum, el Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya-Begur serà un equipament obert a tot el públic i dedicat a l’educació, la conservació i l’estudi del patrimoni indià de Begur i Catalunya, contribuirà a promoure el turisme i la promoció econòmica de la zona. Els ciutadans i ciutadanes estan convidats a participar en l’acte d’inauguració i a visitar el centre per conèixer més sobre aquest important patrimoni cultural.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Perdudes 2×04 – Perdudes congelades

En aquest programa parlem de les exageracions, passem per la fred i el vent que està fent aquests dies....
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -