23 C
Pals
Dissabte, 13 abril 2024
- Publicitat -

Begur ret homenatge al dibuixant Jordi Macabich

L'exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del Centre Cultural Escoles Velles de Begur fins al 30 de març

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els begurencs reten homenatge al dibuixant Jordi Macabich (Barcelona 1925-2015), dibuixant de formació autodidacta, amb una exposició d’il·lustracions que va realitzar l’artista als habitants de Begur. Aquesta es pot visitar a la sala d’exposicions del Centre Cultural Escoles Velles de Begur fins al 30 de març.

Es va inaugurar el divendres dia 8 de març gràcies a la col·laboració ciutadana i va comptar amb l’assistència d’unes 60 persones, entre les quals hi havia l’alcalde i la regidora de Cultura, Joan Loureiro i Mònica Martínez, que van fer els seus parlaments. Com a anècdota, la família Obrador-Pons, de Begur, va deixar el Seat 600 que va ser propietat de Macabich i que utilitzava per moure’s pel municipi.

L’exposició a Macabich, a part d’homenatjar la seva feina a través dels seus dibuixos, també vol que serveixi per recordar la persona i la seva vinculació amb Begur. L’artista hi tenia molts amics i era molt conegut pels seus dibuixos de còmic, en el qual apareix a la capçalera de la revista municipal Es Pedrís Llarg. El dibuixant va conèixer Begur arran de la relació d’amor i professional molt estreta amb la seva dona, Violeta Suárez. Els begurencs el recorden com una gran persona, alegre, optimista i simpàtica. I també per haver immortalitzat a gent del poble a través dels seus dibuixos que després regalava als mateixos protagonistes.

La carrera de Macabich s’inicià als anys 40 del segle passat i va dibuixar en còmics unitaris del segell Ameller i després en col·leccions d’aventures alternant aquestes tasques amb historietes destinades a revistes humorístiques, com TBO, PBT, Rialles de por o Pulgarcito.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Una nova avaria al camí de Castell d’Empordà de la Bisbal provoca una fuita d’aigua

Agbar apunta que es tracta d’una “fuita important”, però encara no saben quina és l’afectació que ha pogut tenir.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -