12.6 C
Pals
Dijous, 20 gener 2022
- Publicitat -

Begur ret homenatge al dibuixant Jordi Macabich

L'exposició es pot visitar a la sala d’exposicions del Centre Cultural Escoles Velles de Begur fins al 30 de març

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

Els begurencs reten homenatge al dibuixant Jordi Macabich (Barcelona 1925-2015), dibuixant de formació autodidacta, amb una exposició d’il·lustracions que va realitzar l’artista als habitants de Begur. Aquesta es pot visitar a la sala d’exposicions del Centre Cultural Escoles Velles de Begur fins al 30 de març.

Es va inaugurar el divendres dia 8 de març gràcies a la col·laboració ciutadana i va comptar amb l’assistència d’unes 60 persones, entre les quals hi havia l’alcalde i la regidora de Cultura, Joan Loureiro i Mònica Martínez, que van fer els seus parlaments. Com a anècdota, la família Obrador-Pons, de Begur, va deixar el Seat 600 que va ser propietat de Macabich i que utilitzava per moure’s pel municipi.

L’exposició a Macabich, a part d’homenatjar la seva feina a través dels seus dibuixos, també vol que serveixi per recordar la persona i la seva vinculació amb Begur. L’artista hi tenia molts amics i era molt conegut pels seus dibuixos de còmic, en el qual apareix a la capçalera de la revista municipal Es Pedrís Llarg. El dibuixant va conèixer Begur arran de la relació d’amor i professional molt estreta amb la seva dona, Violeta Suárez. Els begurencs el recorden com una gran persona, alegre, optimista i simpàtica. I també per haver immortalitzat a gent del poble a través dels seus dibuixos que després regalava als mateixos protagonistes.

La carrera de Macabich s’inicià als anys 40 del segle passat i va dibuixar en còmics unitaris del segell Ameller i després en col·leccions d’aventures alternant aquestes tasques amb historietes destinades a revistes humorístiques, com TBO, PBT, Rialles de por o Pulgarcito.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Parlament rebutja la proposta de resolució de la CUP en contra del Parc Tramuntana

Tots els partits, excepte els cupaires, voten en contra de la proposta i VOX, s'absté
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -