4.3 C
Pals
Dimarts, 18 gener 2022
- Publicitat -

Begur tindrà horts ecològics comunitaris d’aquí dos mesos

Les obres del projecte s'estan duent a terme a la zona d’Es Quinze de Begur i cada parcel·la costarà 60 euros l'any

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Els horts ecològics comunitaris de Begur ja són quasi una realitat. El consistori preveu que d’aquí dos mesos ja es podrà disposar d’aquest espai a l’entorn d’Es Quinze. L’empresa Excavacions, Transports i Obra Pública Tarrés ja està executant les obres del projecte amb un pressupost de 105.786,5 euros.

L’any passat l’Ajuntament del municipi havia realitzat tasques com la instal·lació de tubs i el pou de drenatge de blocs de formigó prefabricats, la formació de cuneta revestida de formigó, l’escullera de blocs de pedra natural i també, encara que parcialment, el terraplè de l’esplanada dels horts.  Amb aquestes obres, l’entorn natural se’n veurà afavorit, ja que s’està destinant un espai municipal a la creació d’horts ecològics. També hi ha voluntat de potenciar els valors socials, ja que estaran oberts a tots els ciutadans i permetran l’agricultura ecològica i el foment de l’esbarjo entre els veïns.

Els terrenys es repartiran a través d’un concurs públic entre els interessats a optar per una parcel·la. Per fer-ho, cal ser veí de Begur i tenir més de 18 anys. A més, no podrà disposar de cap altre hort en propietat o lloguer a la comarca del Baix Empordà. També hi podran accedir associacions o entitats, sempre que estiguin registrades i busquin una finalitat terapèutica o pedagògica. La llicència tindrà un cost de 60 euros anuals durant 4 anys. A més a més s’haurà de pagar una fiança de 150€.

En aquests horts només si podrà conrear hortalisses, verdures i flors, sempre que no estiguin prohibides, i sempre sota els criteris de l’agricultura ecològica. És a dir, no es podrà utilitzar productes fitosanitaris, adobs de tipus químic. Però tampoc podran superar en un 50% de la superfície de la parcel·la amb un mateix conreu, la realització de cap classe d’obra, aportar-hi materials que alterin l’estètica (bidons, cadires, ampolles, sacs…) o la tinença o cria de qualsevol mena d’animal o bestiar. També hi haurà un espai per poder guardar les eines que siguin necessàries.

Per la seva banda, l’Ajuntament opta per oferir diverses jornades formatives i tècniques, a través de Càritas per tal de potenciar la gestió adequada de les deixalles i la de l’ús de l’aigua. Així, doncs, volen que aquests horts esdevinguin un espai de conreu però també d’aprenentatge per a tots aquells que hi tinguin interès.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu té un nou projecte de reurbanització de la plaça del Nord

Les obres es faran cap a finals d'aquest any i és un projecte que s'havia redactat el 2014 i que ara s'ha readaptat. El pressupost del projecte volta els 260 mil euros.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -