11 C
Pals
Dissabte, 26 novembre 2022
- Publicitat -

Beques per a joves vulnerables del Baix Empordà per evitar que deixin els estudis

Aquest conveni permetrà becar una vintena de joves mitjançant la Beca Impulsa, que vol recolzar els joves en situacions socioeconòmiques difícils

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La Fundació Impulsa i el Consell Comarcal del Baix Empordà (CCBE) han signat un conveni aquest dijous per becar joves vulnerables, per tal d’evitar que deixin els estudis. L’acord preveu que el curs vinent comenci amb una vintena de nois i noies de la comarca a partir de 16 anys que disposaran d’una dotació econòmica d’entre 60 i 140 euros al mes, a més d’un ordinador portàtil per tal de poder-los ajudar en les necessitats que tinguin per tirar endavant les activitats. A més, a cadascun d’ells se l’hi assignarà un mentor que “acompanyarà” el menor durant tot el temps que estigui becat. L’objectiu és que el jove no deixi els estudis quan l’educació no és obligatòria. De moment el programa té un èxit del 90% en altres comarques on s’aplica.

Evitar el fracàs escolar de joves vulnerables. Aquest és l’objectiu que des de fa uns anys persegueix la Fundació Impulsa a partir d’unes beques que ofereix a menors d’entre 16 i 18 anys. Unes beques que consten d’una dotació econòmica i d’un ordinador portàtil. A més, cada persona que se’n beneficia compta també amb un mentor que està pendent de la seva evolució acadèmica. Un conveni signat per la fundació i el Consell Comarcal del Baix Empordà (CCBE) permetrà que a partir del curs vinent una vintena de nois i noies de diferents pobles de la comarca se’n beneficiïn.

El procediment, però, és diferent al d’una sol·licitud de beca habitual. En aquest cas seran els diferents instituts on estudien els joves els qui faran una proposta de tres o quatre alumnes que responguin al perfil. La idea és ajudar aquells que no tenen facilitats i que viuen en situació de vulnerabilitat.

A partir de la selecció que hagin fet els instituts i que centralitzarà el CCBE, serà l’equip tècnic de la fundació qui resoldrà quins d’ells iniciaran el programa. A partir d’aquell moment, el jove rebrà un ordinador portàtil a més d’una assignació d’entre 60 i 140 euros mensuals i es trobarà amb un mentor que l’acompanyarà.

“Els hem de captivar amb el projecte, que no vegin que només és un ordinador i diners. Això no és fàcil amb joves de setze anys, per això és tant important que tingui èxit el programa”, assenyala el president de la Fundació Impulsa, Carles Cuyàs.

I és que actualment aquesta iniciativa ja ha ajudat uns 250 joves que han seguit endavant amb els seus estudis, malgrat que no estaven obligats a fer-ho. Segons assenyala Cuyàs, la majoria dels joves acaben trobant feina al cap de sis mesos. “Aquest és el veritable èxit”, remarca el president que posa en valor “els vincles” que s’acaben teixint entre el mentor i el menor.

A més, el programa també inclou un treball comunitari durant 25 hores. Aquest fet, explica Cuyàs, “en contra del que pugui semblar” és un dels que més agraden a les persones que es poden beneficiar de la beca.

Molt important per a la comarca

A la presentació de les beques hi ha assistit el president del Consell Comarcal, Joan Loureiro i el vicepresident de promoció econòmica, Xavier Dilmé. Els dos han convingut que es tracta d’un acord “molt important” pel territori ja que l’atur juvenil és “un dels grans problemes a resoldre”. “És evident que les administracions no estem fent-ho tot lo bé que hauríem de fer-ho”, assenyala Loureiro.

Per la seva banda, Dilmé ha destacat la importància de la col•laboració pública amb l’empresa privada per tirar endavant iniciatives en aquest sentit. “Es tracta d’una proposta econòmica amb un contingut social. Tot el que fem s’ha d’enfocar en millorar la vida de la gent, especialment els més vulnerables”, ha remarcat.

De fet, des del consell també han impulsat programes de formació per a joves fins a 25 anys per tal que puguin buscar oportunitats laborals. En concret, actualment una trentena de persones estan fent cursos d’atenció al client per poder millorar el seu currículum.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Globalsessions – 26 novembre 2022

Tracklist 1. Tiesto Feat Tate McRae - 10-35 (Radio) 2. Selena Faider - Under My Feet (Radio) 3. Crazy Cousinz & Salena...
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -