24.1 C
Pals
Dilluns, 30 novembre 2020

La Bisbal vol instal·lar un nou dipòsit d’aigua potable al puig Negre

En total s'han presentat dos projectes a la nova convocatòria del Pla d’Obres i Serveis (PUOSC) i l'actuació s'ha pressupostat en 650.000 euros

El més llegit

Onze menors denunciats per organitzar una festa a Platja d’Aro

Els onze menors d'edat, d'entre 14 i 17 anys, van obviar la restricció del confinament perimetral municipal en venir des de Palamós

Robatori a la llar d’infants El Tren Petit de la Bisbal d’Empordà

Els lladres han regirat la segona planta i ara la direcció farà inventari per saber què s'han emportat

La velocitat de transmissió del coronavirus evoluciona a la baixa al Baix Empordà

El risc de rebrot de la COVID-19 en el conjunt del Baix Empordà està per sota dels 300 punts....

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal ha presentat dos projectes a la nova convocatòria del Pla d’Obres i Serveis (PUOSC) entre els anys 2020 i 2024. Segons ha informat el diari El Punt Avui, l’alcalde del municipi, Enric Marquès, espera obtenir un mínim de 126.000 euros i poder construir un nou dipòsit per emmagatzemar aigua potable a la zona del puig Negre.

En total es destinaran 650.000 euros amb la finalitat de construir un segon dipòsit, el del puig Negre, que ampliï la capacitat de l’actual, que és de només 1.500 metres cúbics. La intenció, però, a la llarga és substituir el dipòsit vell que està fet malbé i per al qual ja s’havia demanat una subvenció per reparar-lo en el pla l’any 2013.

Amb les instal·lacions del puig de Sant Ramon es garanteix el subministrament d’aigua a la població, però l’alcalde de la Bisbal opta per “doblar la capacitat actual d’emmagatzematge per tal de tenir més reserves per als prop d’11.000 habitants actuals i anticipar-se a creixements de població del municipi”.

Com que la situació actual de les obres està encallada, el consistori va adquirir a l’octubre una parcel·la annexa pel preu d’11.000 euros. L’inici de les actuacions, si es confirma l’arribada dels diners del PUOSC, es farà front amb una partida municipal de 81.500 euros. Per tal de cobrir els 650.000 que costa l’obra, Marquès espera rebre ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua per al subministrament de l’aigua potable. Aquest 2020 s’encarregarà la redacció del projecte executiu d’aquesta actuació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro aprova un pressupost de 73 MEUR pel 2021

El Ple de l’Ajuntament de Platja d’Aro va aprovar el pressupost pel 2021 aquesta setmana passada. És un pressupost d'uns 73 milions d’euros i va ser aprovat per unanimitat.

Novembre s’acomiada amb alguns núvols a primera hora i força sol la resta de jornada

Dilluns amb alguns intervals de núvols matinals i resta de jornada més assolellada. La temperatura mínima ha baixat dels 5ºC aquesta matinada en punts de l'interior del Baix Empordà i la màxima pot arribar fins els 18ºC.

Ningú no és perfecte – 29 novembre 2020

El programa de cinema i sèries amb l'Ignasi Arbat.

Un programa infame – 29 novembre 2020

El programa més infame de Capital.

L’episodi de pluja trenca la sequera de la tardor

Les precipitacions del temporal de llevant han deixat entre 40 i 60 mm al Baix Empordà, i localment s'han acumulat fins a 90 mm a l'interior de la comarca baix empordanesa

Altres notícies