10.3 C
Pals
Dilluns, 6 febrer 2023
- Publicitat -

La Bisbal vol instal·lar un nou dipòsit d’aigua potable al puig Negre

En total s'han presentat dos projectes a la nova convocatòria del Pla d’Obres i Serveis (PUOSC) i l'actuació s'ha pressupostat en 650.000 euros

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de la Bisbal ha presentat dos projectes a la nova convocatòria del Pla d’Obres i Serveis (PUOSC) entre els anys 2020 i 2024. Segons ha informat el diari El Punt Avui, l’alcalde del municipi, Enric Marquès, espera obtenir un mínim de 126.000 euros i poder construir un nou dipòsit per emmagatzemar aigua potable a la zona del puig Negre.

En total es destinaran 650.000 euros amb la finalitat de construir un segon dipòsit, el del puig Negre, que ampliï la capacitat de l’actual, que és de només 1.500 metres cúbics. La intenció, però, a la llarga és substituir el dipòsit vell que està fet malbé i per al qual ja s’havia demanat una subvenció per reparar-lo en el pla l’any 2013.

Amb les instal·lacions del puig de Sant Ramon es garanteix el subministrament d’aigua a la població, però l’alcalde de la Bisbal opta per “doblar la capacitat actual d’emmagatzematge per tal de tenir més reserves per als prop d’11.000 habitants actuals i anticipar-se a creixements de població del municipi”.

Com que la situació actual de les obres està encallada, el consistori va adquirir a l’octubre una parcel·la annexa pel preu d’11.000 euros. L’inici de les actuacions, si es confirma l’arribada dels diners del PUOSC, es farà front amb una partida municipal de 81.500 euros. Per tal de cobrir els 650.000 que costa l’obra, Marquès espera rebre ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua per al subministrament de l’aigua potable. Aquest 2020 s’encarregarà la redacció del projecte executiu d’aquesta actuació.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -