27.6 C
Pals
Dimecres, 17 agost 2022
- Publicitat -

Calonge aprova un conjunt de mesures per pal·liar els efectes econòmics de la Covid-19

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Ple de Calonge i Sant Antoni va aprovar ahir dijous un conjunt de mesures encaminades a donar suport a empreses, entitats i ciutadania per fer front a la crisi econòmica provocada per la Covid-19. El Ple va aprovar una bateria d’incentius fiscals i econòmics, la bonificació de la taxa d’ocupació d’espai públic per terrasses i comerços, les bases d’ajuts per a PIMES i autònoms i diverses mesures d’ajuts a entitats esportives.

Ajuts per a PIMES i autònoms
Ajuts de fins a 1.000€ per empreses i comerços que s’hagin vist afectats directament per la crisi derivada de la COVID-19. Aquesta és la proposta que va aprovar ahir el Ple per unanimitat, amb el compromís de destinar-hi 200.000 €. Es tracta d’ajudes socials d’emergència propiciades per l’estat d’alarma, combinades amb la promoció de l’activitat econòmica, l’ocupació i la lluita contra la desocupació. L’objectiu d’aquests ajuts és donar a la situació actual i que aquells autònoms i altres empreses que de manera temporal tinguin dificultats per cobrir les necessitats personals bàsiques puguin accedir-hi.

Es concedirà una quantitat fixa de 1.000€ a persones físiques i jurídiques amb o sense treballadors al seu càrrec quan l’activitat que desenvolupin s’hagi vist afectada pel tancament d’establiments durant l’estat d’alarma. També es concedirà una quantia fixa a aquelles persones físiques o jurídiques amb o sense treballadors al seu càrrec que, tot i que no es van veure afectades pel tancament de l’activitat, si que van patir una reducció de la seva facturació. Així, les bases d’aquesta subvenció preveuen concedir 800€ quan la facturació dels mesos d’abril i maig de 2020 s’hagi vist reduïda un 75% o més respecte l’any anterior, i 600€ quan la reducció hagi estat d’entre un 50% i un 75%. Els ajuts es concediran fins a esgotar el crèdit destinat a la convocatòria, l’import total del qual s’està acabant de definir.

La concessió de l’ajut s’efectuarà mitjançant l’assignació d’una puntuació d’acord amb els criteris establerts en aquestes bases, i s’assignarà ajut a aquelles sol·licituds que hagin obtingut la puntuació més alta i fins a l’esgotament de la dotació pressupostària prevista.

Bateria d’incentius econòmics i fiscals
El Ple va aprovar per unanimitat la moció consensuada per tots els grups municipals (ERC, Junts, PSC, Avancem, Republicans, CUP i PP) per aplicar una reducció de fins al 75% del cànon que paguen els diferents adjudicataris de l’explotació de serveis de temporada del Pla d’usos de Platges. Aquesta bonificació beneficiarà els diversos serveis com ara les guinguetes d’estiu, que només hauran de pagar una quarta part del cànon que tenien establert. A aquesta mesura s’hi afegeix que la concessió d’aquests negocis s’allargarà un any més, per compensar la baixada d’ingressos d’enguany. Per a poder gaudir d’aquesta concessió d’una nova anualitat, els diferents concessionaris interessats, hauran de formular la petició a l’Ajuntament. Per altra banda, els concessionaris que durant aquest 2020 no han pogut desenvolupar el servei de temporada no hauran de pagar el cànon.

A aquestes mesures s’hi afegeix el fraccionament i ajornament fins a 36 mesos dels diferents cànons, taxes i impostos per les empreses i activitats professionals desenvolupades a Calonge i Sant Antoni.

Bonificació de la taxa d’ocupació de terrasses i comerços
En aquesta bateria de mesures econòmiques el Ple també va aprovar rebaixar un 95% la tarifa per ocupació de via pública, que s’aplicarà a partir de l’entrada en vigor de la modificació de l’ordenança fiscal número 11 que es va aprovar ahir i que regula la taxa per la utilització privativa o aprofitament especial de domini públic local.

Ajuts per entitats esportives
En l’àmbit de l’esport el Ple també va aprovar per unanimitat una moció presentada conjuntament per tots els grups municipals per obrir una línia d’ajuts a les entitats esportives del municipi perquè puguin fer front a les revisions mèdiques esportives i a les despeses derivades de la pandèmia de la Covid-19, com la compra de gels hidroalcohòlics, mascaretes i desinfectant.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Obertes les inscripcions pel voluntariat de la neteja de platges de Llafranc i Calella de Palafrugell

Ja estan obertes les inscripcions dels voluntaris per netejar les platges de Llafranc i Port Pelegrí de Calella de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -