17.3 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni valora en 450.000 € els danys provocats pel temporal al passeig

El consistori ja ha començat les tasques de neteja a la zona del passeig

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni valora en uns 450.000 € els danys provocats pel temporal Nelson que va afectar la costa catalana aquest darrer cap de setmana. Aquest matí el consistori ha celebrat una reunió de balanç per fer una primera valoració dels danys i els serveis tècnics del consistori han fet aquesta valoració aproximada per poder reparar i deixar la platja en bones condicions.

Les tasques consisteixen, principalment, en moure sorra per protegir les zones que han quedat més afectades com la platje de Torre Valentina o la platja d’Es Monestrí. Tot i això, es repararan altres elements com pasarel·les, accessos o infraestructures de la zona de les platges, així com zones enjardinades a tocar del passeig de Torre Valentina. A més, s’ha d’actuar en una part del passeig de la zona d’Es Monestrí i en la part central del passeig de Sant Antoni que s’han vist afectades per aquest fort onatge. Ho explica l’alcalde del municipi, Jordi Soler.

La construcció de dos espigons

Aquest no és el primer cop que aquestes zones del passeig es veuen afectades per un temporal. Fa tres setmanes el temporal ja va malmetre diversos arbres i va arrossegar gran part de la sorra a Torre Valentina. I des del consistori són conscients que les afectacions dels temporals han anat en augment durant els darrers anys. Recorda, però, que “la solució a aquesta situació està en el projecte de nous espigons per millorar la protecció de la primera línia de mar”.

El projecte, impulsat des del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico, vol estabilitzar les platges de Sant Antoni, Es Monestrí i Torre Valentina amb la construcció de dos nous dics perpendiculars a la platja que perllongaran els que ara hi ha a tocar de la riera Aubi i a Palamós.

El projecte d’espigons ha de permetre resoldre els problemes que causen els temporals a les platges de Sant Antoni i d’Es Monestrí, permetent que aquestes platges tinguin com a mínim una amplada de 50 metres durant tot l’any, amplada que variarà però que sempre garantirà aquests 50 metres necessaris per desgastar la força de les onades i evitar que l’embat dels temporals arribi al passeig.

El projecte assenyala la construcció de dos dics, que seran la prolongació dels que actualment ja existeixen. El primer d’ells serà un dic corb emergit de 150 metres de longitud, que perllongarà l’actual dic situat davant de la riera Aubi, que es va construir l’any 1987. Aquest dic corb tindrà un primer tram de 70 metres rectes i els 85 metres restants tindran forma corbada. Aquest dic compta amb un segon tram submergit mig metre, que parteix de l’inici del tram corb anterior, com a prolongació de l’espigó existent, i amb una longitud total de 130 metres.

D’altra banda, l’estabilització de la platja d’Es Monestrí requereix de la construcció d’un segon espigó, també corbat i emergit de 215 metres de longitud. Els primers 100 metres coincidiran amb l’actual espigó de la platja de Palamós, construït l’any 1915 i els altres 115 són de nova planta. A més, aquest dic també continuarà amb 100 metres més d’espigó submergit a mig metre.

Una resposta “el més aviat possible”

Aquest dilluns el govern espanyol ja ha promès als ajuntaments donar una resposta “el més aviat possible” als efectes que ha provocat aquest últim temporal a Catalunya, sobretot a la zona de les comarques gironines. El delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, apuntava en un missatge a X que “estem elaborant una anàlisi complet dels efectes del temporal per poder pal·liar els danys a les platges, dins les nostres competències”.

A més, Prieto també assegurava que estan en contacte permanent amb els ajuntaments afectats per donar una resposta el més aviat possible.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La mare del nen assassinat a Bellcaire d’Empordà té amnèsia posttraumàtica, però recorda no poder ajudar-lo

Els sanitaris que van atendre la dona, que han declarat als jutjats aquest divendres, apunten que les lesions van posar en risc la vida de la mare.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -