24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

Calonge i Sant Antoni disposaran de 250 pisos de lloguer assequible d’aquí a 5 anys

Un estudi de l'Ajuntament analitza la situació actual de la població jove, el parc d'habitatges i la necessitat de suport per a l'establiment de joves a Calonge i Sant Antoni

El més llegit

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors

Rescaten una dona atrapada en un vehicle en un accident amb tres cotxes a Ullastret

La dona va quedar atrapada dins del seu vehicle quan va xocar amb un altre turisme i un tot terreny i el cotxe va bolcar a la carretera GI-644

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha presentat un pla d’habitatge assequible al municipi que té l’objectiu de disposar de 250 pisos de lloguer assequible per a gent jove en un plaç de 5 anys. De la mateixa manera, en 15 anys vol arribar als 625 pisos. A més, aquest document fa un anàlisi de les necessitats d’habitatge assequible al municipi, i estableix quins han de ser els principals instruments per donar suport.

El regidor d’habitatges, Arturo Prades, ha explicat que el preu “assequible” correspon entre 5,5€ i 7€ per metre quadrat.

En concret, a Calonge i Sant Antoni hi ha entre 226 i 261 joves amb necessitat de suport per accedir a un habitatge, dels quals 124 es troben a l’atur i entre 102 i 137 tenen ocupacions que no els permeten pagar un habitatge a preu de mercat.

Per millorar aquesta situació, el pla planteja els següents instruments:

  • Captació d’habitatge privat que es destini a lloguer assequible, i generar-ne de nou promovent noves edificacions
  • Mobilitzar habitatge cap a la borsa de lloguer: s’incorporarien nous incentius al programa de la borse de lloguer adreçats a propietaris, com la subvenció del 50% de l’IBI, establir un ajut municipal a la rehabilitació d’entre 5.000€ i 6.000€ o el pagament de deutes a la propietat en el cas de situacions de llançament, entre d’altres. A més, també es proposa incentius i ajuts a l’emancipació a les persones llogateres.
  • Donar suport a la rehabilitació del nucli històric de Calonge, reformant edificis buits del nucli i vendre una part a preu de mercat i l’altre a lloguer assequible.

El pla també proposa adquirir habitatges amb la finalitat que siguin habitatges coopertius en cessió d’ús, tal i com estableix el model iniciat amb la cooperativa Sostre Cívic, que ha de permetre adquirir, reformar i posar a disposició dels joves un total de 14 habitatges en règim de cooperativa amb cessió d’ús al carrer de la Sala de Calonge.

L’Ajuntament també donarà suport a una promotora privada per al desenvolupament de la promoció d’habitatges assequibles de lloguer a 25 anys.

 

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Arctic Monkeys estrenen el vídeo en directe de ‘Arabella’

Aquest divendres els britànics Arctic Monkeys editen el directe “Live At The Royal Albert Hall”, i on tots els beneficis aniran destinats a War Child UK, per ajudar a cobrir les despeses de l’impacte de la Covid-19. El concert va servir per donar inici a la gira de “Tranquility Base Hotel + Casino” i en…

Britney Spears celebra el seu aniversari estrenant ‘Swimming in the Stars’

Aquest dimecres Britney Spears ha celebrat el seu trenta-novè aniversari i ho ha fet estrenant ‘Swimming in the Stars‘, una producció de Matthew Koma, que formarà part de la reedició del seu últim disc “Glory” editat fa 4 anys i que ara arriba amb dues cançons inèdites, una de les quals és ‘Matches’ en col·laboració…

Què espera el sector hoteler per aquest cap de setmana llarg al Baix Empordà?

De moment no hi ha gaires reserves hoteleres, però no es pot saber el nombre de persones que aniran a les segones residències.

La promoció del turisme nàutic de Torroella i l’Estartit es reinventa i aposta pel contingut audiovisual

A causa del coronavirus no hi ha previsió de fires i/o salons nàutics de cara a l'hivern i primavera 2020/2021, de manera que la taula de turisme nàutic ha decidit reinventar-se.

Altres notícies