La 31a edició del Menú de la Gamba ha arrencat aquest 16 de maig, a Calonge i Sant Antoni. Un total de vuit restaurants del municipi s’han adherit enguany a aquesta proposta gastronòmica que s’ha convertit en una de les més reconegudes de la badia.
El Menú de la Gamba, impulsat per l’Associació de Restaurants de la Badia “El Plat Blau”, es podrà tastar fins al 29 de juny als establiments Costa Brava, Guillermu, Hº Restaurant de l’Hostal Olga, La Jovita per l’Esteve GV, Nautilus, No me da la vida, Refugi de Pescadors i Valentina.
El menú manté un preu de 60 euros i inclou una selecció de plats com anxoves, 200 grams de gamba mitjana fresca de Palamós, fideus rossejats amb allioli, postres i vi. L’ingredient estrella continua sent la gamba, reconeguda per la seva qualitat i vinculada històricament a la cuina local.
Aquest esdeveniment va néixer el 1994 de la mà del Patronat de Turisme de Calonge i Sant Antoni i, amb els anys, s’ha consolidat com una cita de referència a la comarca. L’any següent, el 1995, la iniciativa es va estendre a restaurants de Palamós, ampliant l’abast de la proposta.
El projecte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, el Consell Comarcal del Baix Empordà i el Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que donen suport a aquesta acció per promocionar la gastronomia local i atreure visitants a la zona.