7 C
Pals
Dimarts, 26 gener 2021

Els calongins volen millors contenidors

La millora i substitució de contenidors d’escombraries i punts de recollida selectiva guanya les votacions del Pressupost Participatiu 2021

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

“La població de senglars està desbocada”

Nova queixa dels pagesos per la gran població de senglars que hi ha a les comarques de Girona

En llibertat un home acusat de robar en una llar d’infants i en una fundació de Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

La ciutadania de Calonge i Sant Antoni ha decidit que els 100.000€ del Pressupost Participatiu 2021 es destinin a la millora i substitució de contenidors d’escombraries i punts de recollida selectiva.

En la fase de votació en total hi han participat 623 persones, el que suposa un increment del 10% dels vots vàlids emesos respecte a l’any passat. D’aquesta manera els pressupostos participatius de Calonge i Sant Antoni, que enguany arribaven a la cinquena edició, es consoliden com un canal per apropar les decisions públiques a la ciutadania.

Un cop escrutat el resultat el projecte guanyador ha estat la millora i substitució de contenidors d’escombraries i punts de recollida selectiva. En segona posició s’ha situat l’ampliació i millora de carrils bici i de vies de cicloturisme, mentre que la proposta classificada en tercera posició ha estat invertir per crear una casa d’oficis on els joves del municipi es poguessin formar per aprendre oficis tradicionals. En total la ciutadania podia triar entre els 29 projectes que s’havien proposat durant la fase de recollida de propostes. Cada persona podia votar 3 projectes, amb un sistema de vot ponderat, de manera que a la primera opció escollida se li assignaven 3 punts, a la segona se li adjudicaven 2 punts, i a la tercera proposta se li assignava 1 punt.

Els 29 projectes entre els quals es podia votar eren el resultat de les propostes que la ciutadania va presentar en la fase de recollida de projectes, del 15 de juny al 16 d’agost de l’any passat. Les propostes presentades van estar sotmeses a un procés de validació per part dels serveis tècnics municipals per assegurar que complien els requisits establerts en les bases de participació.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El 13 de març s’escollirà nou patró major de la Confraria de Palamós

S'han confirmat les dates per a la renovació dels òrgans de govern de les confraries de pescadors catalanes, entre...

Altres notícies