24.1 C
Pals
Dissabte, 28 novembre 2020

Calonge rebaixarà l’IBI, l’impost de vehicles i la taxa de terrasses per al 2021

L'objectiu és reduir la "pressió fiscal" per fer front a la crisi provocada per la covid-19

El més llegit

El TSJC conclou que Torroella de Montgrí va vulnerar la llibertat ideològica denegant el permís per a una carpa a C’s

Confirma la sentència del jutjat contenciós 1 de Girona i imposa 2.000 euros de costes processals a l'ajuntament

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

Quina presència té el coronavirus a les aigües residuals del Baix Empordà?

Malgrat quan el coronavirus està a l'aigua residual probablement ja no és infecciós, les dades que es recullen poden donar una perspectiva de la situació del virus a la zona.

La majoria de comerços del Baix Empordà rebutja el Black Friday

Des de l'Associació Oohx!gen de Palafrugell i Montgrí Comerç de Torroella asseguren que la majoria dels seus socis no faran descomptes especials. Des de l'Associació d'Empresaris de Platja d'Aro, diuen que no té sentit fer rebaixes si no tenen clients.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni rebaixarà els principals impostos per al 2021 per fer front a la crisi de la covid-19. L’equip d govern presentarà unes ordenances que inclouen una reducció de l’IBI, de l’impost de vehicles i de la taxa d’ocupació de via pública de les terrasses. També inclouran bonificacions per a les persones vulnerables i l’eliminació de la taxa pel servei de control i tinença d’animals. L’objectiu és, segons el govern municipal, reduir la “pressió fiscal” amb “la mirada posada a mantenir la reducció impositiva l’any 2022”. Amb les noves ordenances, l’Ajuntament preveu una reducció d’ingressos per l’IBI del 3%.
La rebaixa d’aquest impost s’estructurarà en dos eixos. Per una banda, la reducció de l’1% de la quota i, per l’altra, les bonificacions de fins al 80% per a famílies nombroses, monoparentals, vidus i persones amb discapacitat. Les bonificacions s’aplicaran a les persones en situació de vulnerabilitat en funció dels ingressos de la unitat familiar. També s’incorporaran bonificacions per aprofitament tèrmic, s’incrementaran els anys de bonificació d’habitatges de protecció social i es bonificarà els propietaris que posin a lloguer habitatges a un per assequible per als joves.

En relacióa l’impost sobre vehicles de tracció mecànica, hi haurà una rebaixa del 30% per la major part de vehicles. Les ordenances proposen reduir aquest percentatge als vehicles de menys de 16 cavalls fiscals de potència.

Les noves ordenances també contemplen una reducció del 95% de la quota d’ocupació de la via pública de terrasses de bars, restaurants i hotels. La rebaixa, a més, es mantindrà l’any 2022 per a les autoritzacions vigents aquest any. A aquesta rebaixa s’hi afegeix la reducció d’un 95% de la taxa de guals i reserves d’espais de comerços, hotels i allotjaments per al 2021.

El consistori també ha previst ajuts per a les persones en situació de vulnerabilitat. Les persones vídues i les persones amb discapacitat es podran beneficiar d’aquests ajuts per pagar l’IBI, la taxa d’escombraries i l’aigua. El gruix més important es destinarà als ajuts pel pagament de l’IBI, que podran arribar a cobrir fins al 80% de l’import per a famílies nombroses, monoparentals, discapacitades amb més d’un 33% i persones vídues.

Pel que fa a l’IBI, hi haurà una bonificació del 50% per als habitatges cedits a la borsa de lloguer social, del 95% als immobles rústics de les cooperatives agràries i del 50% en els habitatges de protecció social durant els primers tres anys.

En relació a la taxa d’escombraries, hi haurà una bonificació del 100% per a les persones en situació de pobres i de gent gran en situació vulnerable. També es bonificarà un 20% a aquells que facin compostatge casolà, entre d’altres.

Les ordenances també contemplen la bonificació del 10% de la quota a cadascun dels germans que utilitzin la llar d’infants i un 10% a les famílies nombroses i monoparentals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

A la Bisbal d’Empordà, el 60 % dels residus no es reciclen

Cada bisbalenc/a genera una mitjana de 1,4 Kg de residus al dia i en un any la població total...

El Museu de la Mediterrània inaugura, en streaming, l’exposició de l’Any Palmira Jaquetti

Palmira Jaquetti és una de les moltes dones que, des d’un anonimat encara vigent, van contribuir a millorar el nivell cultural del país a partir de les seves inquietuds musicals, literàries, pedagògiques i humanístiques en general

Dissabte de llevantada. Diumenge torna el sol, però encara amb mar alterada

Episodi de llevant amb vent, alteració marítima i pluja que pot acumular quantitats de fins a 100 mm en 24h. Localment es pot prodir algun xàfec tempestuós i el vent bufarà amb cops que poden superar els 70 km/h. Diumenge millora l'estat del cel amb més sol però encara mala mar.

Activat el pla INUNCAT per la previsió de fort onatge a la Costa Brava

S'activa també una prealerta del pla per fortes ventades, a més a la Costa Brava, on les onades podran superar els quatre metres

La Generalitat incrementa l’aportació del PUOSC i destinarà 8,4MEUR al Baix Empordà fins al 2024

L'Alt Empordà concentra més d'un terç de la inversió seguit del Baix Empordà, el Gironès i el Ripollès

Altres notícies