7.2 C
Pals
Divendres, 3 desembre 2021
- Publicitat -

Campanya per fomentar mesures de respecte al bosc durant l’època de recol·lecció de bolets

L’objectiu és que qui vagi buscar bolets ho faci de manera respectuosa amb el sector agrari i ramader i amb el medi natural

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Tot i que a la nostra comarca no es donen encara les condicions òptimes per dur a terme aquesta activitat, bàsicament per la falta de pluja sobre tot al sector de les Gavarres que encara està força sec, avancem que el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació impulsa una campanya divulgativa per fomentar mesures de respecte al bosc durant l’època de recol·lecció de bolets.

La Direcció General dels Agents Rurals ha editat 10.000 fulls de mà amb recomanacions de respecte al medi que es distribuiran directament entre els recol·lectors de bolets. L’objectiu és conscienciar els usuaris de la necessitat de respectar l’entorn quan se surt a buscar bolets, sota el lema “Cuidem el medi natural”.

A més, el DARP, la fundació Món Rural i diverses entitats del sector primari promouen una campanya paral·lela a les xarxes socials, amb un vídeo divulgatiu que explica les funcions del bosc i ofereix recomanacions d’autoprotecció i de respecte al bosc quan es va a buscar bolets.

Els principals consells de respecte al medi per als boletaires són que no s’han de llençar deixalles al medi natural, que no cal arrencar els bolets que no s’enduran a casa, no s’ha de molestar els animals, cal respectar les propietats privades i cal tenir en compte que al medi es desenvolupen d’altres activitats, com ara la caça. També cal tenir en compte que cal deixar pas a d’altres vehicles quan es deixi el cotxe aparcat, i que no es pot aparcar dins de camps, prats o entrades de camins. A més, és recomanable respectar una distància mínima de seguretat amb el bestiar, portar el gos lligat o controlat per evitar que molesti els animals i no deixar oberts els tancaments per a bestiar.

També cal tenir en compte que quan se surt a bosc cal prendre una sèrie de mesures d’autoprotecció com ara anar ben equipat, explicar a un familiar o amic que marxes, anar-hi acompanyat i dur un mapa o una aplicació mòbil per no perdre’s. No s’han de recollir bolets que no coneguem, per evitar intoxicacions.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sèries: The Crown – 3 desembre 2021

The Crown és una sèrie de televisió britànica i estatunidenca, creada i escrita per Peter Morgan i produïda per...
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -