21.2 C
Pals
Divendres, 2 juny 2023
- Publicitat -

Cancel·lacions i paralització de les reserves de lloguer turístic per l’explosió de contagis

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’explosió de contagis registrada a Catalunya en les darreres setmanes també està impactant en el mercat residencial. “A la Costa Brava estem patint. Semblava que l’estiu tenia bona pinta, però ara mateix el tenim molt complicat”, lamenta el president del Consell Català dels COAPI, Joan Company, en una entrevista a l’ACN. L’augment exponencial dels nous casos de coronavirus estan afectant especialment el lloguer turístic, amb cancel·lacions i una paralització de les reserves. Previsiblement, aquesta situació serà encara més complicada en els pròxims dies, després que la Unió Europea hagi recomanat no viatjar a Catalunya. En termes generals, Girona ha patit un impacte més acusat de la pandèmia per la dependència del turisme estranger.
El mercat residencial de la demarcació està molt condicionat per les segons residències. En els darrers anys, el 25% de totes les compravendes estaven protagonitzades per estrangers. Aquesta situació ha quedat “molt afectada” per les restriccions de mobilitat provocades per la pandèmia.

En tot cas, el també president del COAPI de Girona assegura que el mercat de rendes més elevades continua actiu i està registrant un nombre d’operacions de compravenda amb un nivell semblant a 2019.

Les previsions per als pròxims mesos són complicades, especialment després de l’explosió de nous contagis. Aquests situació ha incidit especialment en el mercat de lloguer turístic de la demarcació, però també està provocant un ajornament de la decisió de compra per part dels estrangers.

Aquesta paralització de l’activitat està afectant tota la costa catalana, amb més incidència en les zones turístiques. Com a contrapunt, el mercat de la Costa Brava espera compensar la pèrdua de turistes estrangers amb visitants locals, que opten per unes vacances de proximitat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Palamós enceta una nova edició de la fira comercial ‘Palamóswing’

Aquesta festa del comerç local tindrà lloc durant tot dissabte i el matí de diumenge, on els carrers de la zona comercial de Palamós acolliran les prop de 40 parades de comerços locals.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -