17.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

Els capgrossos de Begur ja tenen nom

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Els nous capgrossos de Begur s’han presentat a la societat amb els noms de Reparada i Perico. L’acte s’ha celebrat aquest dijous a l’església parroquial de Begur en motiu del programa de la festa major de Sant Pere.

Els noms han estat triats per votació popular entre quatre propostes per cadascun d’ells, la majoria d’elles proposades pels alumnes d’Infantil de l’escola Dr Arruga. Els capgrossos, que representen una parella d’indians, han estat apadrinats pels gegants de Lloret de Mar (els indians Blanca Aurora, Constantí Ribalaigua i el Capità Parés) i acompanyats per la capgrossa Lupita, una cubanita elaborada pels mateixos alumnes d’Infantil de l’escola begurenca i que van presentar oficialment divendres passat.

Presentació dels Capgrossos de Begur | Imatge de l'Ajuntament
Presentació dels Capgrossos de Begur | Imatge de l’Ajuntament

Durant l’acte, l’alcalde ha animat als assistents a crear la colla gegantera de Begur. D’aquesta manera vol impulsar la consolidació d’aquesta cultura al municipi. Sense descartar la possibilitat de tenir gegants en un futur.

Sobre els 353 vots, la majoria van apostar pels noms de Reparada, amb 153 vots, i Perico, amb 158. Els altres noms per a la capgrossa, Lola, Gertrudis i Margarita, van aconseguir, respectivament, 129, 55 i 16 vots, mentre per al capgròs, amb Pere, Ramon i Josep, van rebre, respectivament, 140, 43 i 12 vots. Aquesta votació tanca l’experiència dels capgrossos després que els alumnes de l’Escola Doctor Arruga demanessin a l’alcalde Loureiro que Begur en tingués.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -