8.9 C
Pals
Dissabte, 23 gener 2021

Carme Picas nomenada Ambaixadora de la Gamba de Palamós 2019

La cuinera ganxona és la primera dona distingida com Ambaixadora de la Gamba de Palamós en reconeixement a la seva tasca i promoció d’aquest producte

El més llegit

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

La Bisbal impulsa una campanya contra la presència d’excrements de gossos a la via pública

La presència d’excrements de gossos a la via pública de la Bisbal és una de les principals queixes ciutadanes. L’actitud insolidària dels propietaris que no recullen les defecacions dels seus gossos ja ha esdevingut un problema de convivència.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

La cuinera Carme Picas, co-propetària del càtering i restaurant El Ginjoler-L’Hort del Rector, de Sant Feliu de Guíxols, ha esdevingut la primera dona distingida com Ambaixadora de la Gamba de Palamós, en reconeixement a la seva tasca i promoció d’aquest producte únic al món.

L’acte va tenir lloc aquest dimecres a l’Espai del Peix, ubicat al port palamosí, i va comptar amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Carme Picas va rebre el guardó de la mà de l‘alcalde i del patró major de Palamós, i d’aquesta manera s’ha afegit a la llista de prestigiosos cuiners que han rebut el distintiu palamosí d’Ambaixadors de la Gamba de Palamós,com els germans Roca, del Celler de Can Roca; Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, de Calldetenes; Quim Casellas, de l’Hotel Casamar, de Llafranch; Albert Satregener, del Bo.Tic, de Corçà; i, finalment, el cuiner i divulgador Pep Nogué.

La cuinera Carme Picas, es va formar a l’Escola d’Hostaleria de Girona -on també en va exercir de docent del 1992 al 2018- es va endinsar en el món de la cuina als 13 anys al restaurant del Santuari de Montgrony. A partir d’aquí, Picas va alternar els estudis amb feines a restaurants de prestigi com La Llar de Roses, que llavors tenia una Estrella Michelin. Més tard, la cuinera va entrar a treballar al Celler de Can Roca, un període en el qual també va realitzar estades a restaurants com El Bulli de Ferran Adrià o al Bodegon Alejandro de Martín Berasategui.

L’any 2000 Picas, juntament amb el seu marit Xavier Gubau, van posar en funcionament el Càtering El Ginjoler, un negoci que des del 2014 compaginen amb el restaurant obert a l’espai de l’Hort del Rector, dins el monestir de Sant Feliu de Guíxols.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Només 31 famílies de Palamós reben ajudes per a l’habitatge

Dins del pla de xoc de mesures contra les conseqüències econòmiques de la Covid-19, hi havia una part destinada...

Altres notícies