10.1 C
Pals
Dimecres, 27 maig 2020

Carme Picas nomenada Ambaixadora de la Gamba de Palamós 2019

La cuinera ganxona és la primera dona distingida com Ambaixadora de la Gamba de Palamós en reconeixement a la seva tasca i promoció d’aquest producte

El més llegit

Què es pot fer a la fase 2 del desconfinament pel coronavirus al Baix Empordà?

Repassem quines activitats estan permeses i quines no al Baix Empordà quan passem a la fase 2

El Baix Empordà registra 58 positius de COVID-19 en la darrera setmana

Son 6 casos més de COVID-19 que en la setmana de l'11 al 17 de maig, i el municipi que ha tingut més casos en els darrers set dies ha estat Sant Feliu de Guíxols (19)

[VÍDEO] S’observen Caps d’olla negre d’aleta llarga a la costa de Llafranc

El grup de mamífers està descansant al costat d'un veler que navegava per les aigües de la costa de Llafranc i s'ha trobat amb aquest espectacle marítim

El Baix Empordà passaria a la fase 2, segons la petició del Govern

La Generalitat de Catalunya ha demanat al govern espanyol que permeti que la Regió Sanitària de Girona passi a la fase 2 del desconfinament dilluns vinent

La cuinera Carme Picas, co-propetària del càtering i restaurant El Ginjoler-L’Hort del Rector, de Sant Feliu de Guíxols, ha esdevingut la primera dona distingida com Ambaixadora de la Gamba de Palamós, en reconeixement a la seva tasca i promoció d’aquest producte únic al món.

L’acte va tenir lloc aquest dimecres a l’Espai del Peix, ubicat al port palamosí, i va comptar amb la presència dels representants de les empreses certificades amb la Marca de Garantia Gamba de Palamós. Carme Picas va rebre el guardó de la mà de l‘alcalde i del patró major de Palamós, i d’aquesta manera s’ha afegit a la llista de prestigiosos cuiners que han rebut el distintiu palamosí d’Ambaixadors de la Gamba de Palamós,com els germans Roca, del Celler de Can Roca; Nandu Jubany, del restaurant Can Jubany, de Calldetenes; Quim Casellas, de l’Hotel Casamar, de Llafranch; Albert Satregener, del Bo.Tic, de Corçà; i, finalment, el cuiner i divulgador Pep Nogué.

La cuinera Carme Picas, es va formar a l’Escola d’Hostaleria de Girona -on també en va exercir de docent del 1992 al 2018- es va endinsar en el món de la cuina als 13 anys al restaurant del Santuari de Montgrony. A partir d’aquí, Picas va alternar els estudis amb feines a restaurants de prestigi com La Llar de Roses, que llavors tenia una Estrella Michelin. Més tard, la cuinera va entrar a treballar al Celler de Can Roca, un període en el qual també va realitzar estades a restaurants com El Bulli de Ferran Adrià o al Bodegon Alejandro de Martín Berasategui.

L’any 2000 Picas, juntament amb el seu marit Xavier Gubau, van posar en funcionament el Càtering El Ginjoler, un negoci que des del 2014 compaginen amb el restaurant obert a l’espai de l’Hort del Rector, dins el monestir de Sant Feliu de Guíxols.

- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El ple de Palafrugell desestima la moció relativa a les obres de remodelació del Centre Fraternal de Palafrugell En Comú Podem

El ple telemàtic de Palafrugell d'avui, que ha iniciat a les 19h, ha desestimat les dues mocions plantejades pel...

L’Hospital de Palamós reprèn l’activitat a consultes externes i quiròfans

A partir de la setmana vinent, es realitzaran les visites no urgents que s’havien deixat de fer en els darrers dos mesos

El nou disc de Lana del Rey es dirà “Chemtrails Over the Country Club”

La setmana passada Lana del Rey va ser notícia arran del missatge que va compartir a Instagram, on es defensava de les crítiques rebudes al llarg de la seva carrera i on mencionava altres artistes de la música, que han aixecat molta polseguera durant els últims dies. Avui ha respost a través d’un vídeo a…

S’atorguen els primers distintius “Punt Blanc” per distingir establiments segurs a Sant Feliu de Guíxols

La Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols  ha començat a atorgar el distintiu 'Punt blanc' aquest dimarts 26 de maig, amb la idea que cada cop sigui més sol·licitat a la resta d'establiments de la ciutat. El distintiu està dirigit als establiments que compleixin amb les mesures de seguretat i higiene

Augmenten un 250% les reserves als Costa Brava Hotels

També les de les marques Blau Verd Hotels i Petits Grans Hotels de Catalunya. Martí Sabrià, gerent de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre, diu que el fet de poder rebre al juliol turisme estranger ha fet augmentar l'interès per la reserva, "però és molt aviat per dir si serà una tendència" en els propers dies

Altres notícies