20.4 C
Pals
Dimecres, 19 juny 2024
- Publicitat -

Carmela Llobet: “Volem que el visitant de l’exposició “SILENCIS” se senti aclaparat per diferents sentiments”

Demà, s’inaugura a les 19 h de la tarda l’exposició gratuïta amb el títol “SILENCIS” que estarà a la Casa Blasco, just al costat del Monestir de Sant Feliu, fins al 30 de setembre. L’Aula d’Art de Sant Feliu de Guíxols ha creat aquest projecte a partir d’una reflexió i d’un treball artístic al voltant d’aquesta temàtica. Per això, per saber-ne més hem parlat amb la professora i comissària de l’exposició, Carmela Llobet.

Des de l’Aula d’Art van voler desenvolupar una exposició conjunta amb tot l’alumnat, que són uns 20 alumnes en total. Per això, van buscar una temàtica comuna perquè les obres tinguessin coherència. Tal com detalla la seva professora, van pensar un concepte que fos universal perquè entressin tots els estils i tècniques que treballen a classe. I, d’aquí, va sorgir “SILENCIS”.

Llobet explica que cada sala de la Casa Blasco farà referència a un aspecte diferent: el silenci del nostre cos, el silenci dels paisatges, el silenci de la natura, el silenci de l’arquitectura, el silenci de l’abstracció i del no-res. Un concepte que per ella pot comprendre molts significats i, a més, genera contrasts perquè de vegades expressa el caliu del silenci i, altres cops la buidor i la fredor.

Aquest grup d’alumnes està format per persones de diverses edats, on totes ja fa anys que pinten i alguns, fins i tot, tenen un projecte personal relacionat amb l’art. Tanmateix, Llobet ha volgut que evolucionin en aquesta nova entrega, “els hi he plantejat tècniques noves per marxar una mica de l’aquarel·la en oli”. Per tant, el treball resultant mostra l’experimentació amb noves temàtiques i es podrà veure diversos estils en pintures, dibuixos i escultures, entre altres.

La intenció és captar l’atenció del visitant amb la senzillesa de ser alumnes però amb la força del seu treball constant, dedicació i creixement artístic. Amb diferents punts de vista, estils i tècniques; l’exposició manté una unitat que busca crear diverses emocions al públic, segons la comissaria.

D’altra banda, Llobet avança que aquest mes faran quelcom molt inusual i especial, l’Aula d’Art de Sant Feliu de Guíxols realitzarà les classes en els jardins de la mateixa Casa Blasco per tal de treballar la natura, els espais, les línies i les llums. És a dir, els espectadors podran veure “in situ” com treballen en un format d’aula oberta durant les tardes de dimarts i dijous de tot el mes.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios