12.2 C
Pals
Dijous, 25 febrer 2021

Sant Feliu reformula el Carnaval sense rues ni aglomeracions

Una exposició a l'aire lliure, una gimcana individual i fotografies a les xarxes seran el pal de paller de la festivitat. Les propostes es concentraran entre el 6 i el 17 de febrer i es podran seguir al web de l'Ajuntament

El més llegit

Calonge i Sant Antoni no tindran policia local durant la nit davant les protestes

L’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar al descobert el servei durant les nits de la Policia Local i només cobrir els torns de dia davant le protestes de la setmana passada, segons ha informat el Diari de Girona.

El turisme britànic podrà tornar a la Costa Brava aquest estiu, segons Boris Johnson

Des del Grup Costa Brava Centre reben la notícia satisfactòriament, però reclamen que necessiten que la informació els arribi abans i l'obertura de fronteres, tan nacionals com internacionals.

El CSIF demanda l’ajuntament de St. Feliu de Guíxols

La Central Sindical Independent i de Funcionaris ha actuat per defensar un funcionari a qui no se li reconeix la tasca de suplència

Alumnes que lluiten contra el canvi climàtic des de les aules

Els alumnes de 1r d'ESO de l'escola Prats de la Carrera de Palafrugell estan desenvolupant un projecte que té de lema 'El mar comença aquí'. Volen conscienciar la població sobre la importància de cuidar el medi ambient i no llençar brossa pel vàter o pels embornals.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -

La pandèmia ha obligat el consistori guixolenc a reinventar el carnaval 2021 i adaptar-ne el programa, tot prioritzant les activitats virtuals i també les individuals per tal d’esvair qualsevol possibilitat d’aglomeració. Per aquest motiu ja es va avançar quatre mesos enrere que les rues de Carnestoltes dels municipis de la Vall d’Aro enguany quedaven anul·lades, atesa la inviabilitat de trobar un format alternatiu que garantís prou acollida de públic amb l’essència de la celebració.

Tanmateix, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Sant Feliu i les entitats implicades (Associació de Colles i Associació de Festes Ganxones), han treballat per a oferir un ventall de propostes variades que vetllaran perquè segueixi ben viva la flama del Carnaval que tant caracteritza els guixolencs i guixolenques. “El gruix del programa passarà per tres activitats que, lluny de les multituds d’edicions anteriors, faran que la població es vesteixi de l’ambient carnavalesc que singularitza la vila”, en paraules de la regidora d’Esdeveniments de Ciutat i Turisme del consistori Núria Cucharero.

Una mostra a l’aire lliure de fotografies i cartells històrics del Carnestoltes a Sant Feliu

Durant els dies de Carnaval, diverses banderoles penjaran de les faroles dels principals carrers de la ciutat. Estaran estampades amb fotografies d’antics Carnestoltes acompanyades dels cartells corresponents de cada edició del Carnaval a Sant Feliu de Guíxols, des de l’any 1989 i fins a l’actualitat.

Una gimcana individual amb elements de les colles locals

Cada colla carnavalesca de Sant Feliu de Guíxols distribuirà un element característic de la seva entitat -el fragment d’una disfressa, la peça d’una carrossa, etc.-  en algun establiment de la població, com podrien ser els comerços i els edificis públics.  L’objectiu de la gimcana serà localitzar el màxim nombre de motius (n’hi haurà més de 20) i puntuar-los mitjançant un formulari web al qual es tindrà accés un cop escanejat el codi QR que es troba al cantó de cada element.

D’entre tots els participants de la gimcana es realitzarà el sorteig d’un premi individual, i com més motius hagueu localitzat, més probabilitats tindreu que us toqui. Així mateix, la colla propietària de la peça exposada que acumuli més puntuació s’endurà un premi col·lectiu. Només s’admetrà un vot per participant i element.

Fotografies carnavalesques a les xarxes seguint consignes diàries

La tercera i última pota del Carnaval 2021 a Sant Feliu de Guíxols serà el seguiment d’unes consignes que es faran arribar a la ciutadania a través dels perfils oficials de l’Ajuntament i també de l’emissora municipal Ràdio Sant Feliu. Cada dia entre el 6 i el 17 de febrer (ambdós inclosos) es publicarà a les xarxes socials un vídeo diferent protagonitzat per un antic Rei o Reina Carnestoltes de Sant Feliu, que animarà la població a disfressar-se partint d’una consigna concreta (per exemple, portar un gorro o barret divertit).

L’objectiu és obeir les consignes en qüestió i publicar-ne fotografies a les xarxes socials, tot fent ús de l’etiqueta #carnavalguixols2021 i també adjuntant-hi el hashtag que toqui cada dia (seguint l’exemple d’abans, l’etiqueta podria ser #consignagorro o #consignabarret; en qualsevol cas, especificarem a diari l’etiqueta pertocant).

A les 9:00 hores de cada matí es publicarà la consigna de la jornada, i se’n podrà penjar una fotografia fins a les 23:00 hores de la mateixa nit, quan es tancarà la participació. Serà llavors quan s’efectuarà el sorteig d’un àpat en un restaurant de la localitat d’entre totes les persones que hagin seguit la consigna del dia i ho hagin fet constar a les xarxes. A banda de les rifes diàries, també se’n farà una el 17 de febrer d’entre el conjunt d’imatges publicades durant el transcurs de tota la iniciativa.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El Consell Comarcal impulsa nous convenis d’arquitectura pels ajuntaments més petits

Aquest nou servei dona cobertura a aquells consistoris que, per la seva petita dimensió, no disposen d’oficines tècniques pròpies.

Altres notícies