27.6 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

Castell disposa d’un punt d’informació i vigilància d’aquest important espai natural

L’objectiu és fer una tasca divulgativa entre els usuaris de Castell dels valors mediambientals d’aquest àmbit i de la cura que cal tenir per a preservar-los.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’espai natural de Castell compta un any més amb un punt fix d’informació i vigilància d’aquest important espai natural. Des de l’Àrea de Medi Ambient impulsen aquesta iniciativa, per segon any consecutiu, mitjançant la qual, durant els mesos de juliol i agost en horari de 10 a 17 h, s’habilita un punt informatiu que és gestionat per membres de l’Associació de Defensa Forestal (ADF) Gavarres Marítima.

Aquesta caseta informativa es troba ubicada al camí que passa paral·lel a la riera i que connecta l’aparcament d’aquest àmbit amb la platja Castell, en un indret molt proper al bosc de transició que hi ha al final de la plana agrícola.

L’objectiu és que des d’aquest punt informatiu es faci una tasca divulgativa entre els usuaris de Castell dels valors mediambientals d’aquest àmbit i de la cura que cal tenir per preservar-los. En aquest sentit els membres de l’ADF informen dels diversos espais i punts d’interès de l’àmbit (mediambiental, paisatgístic, patrimonial o cultural), i dels itineraris que en donen accés.

Al mateix temps es vol potenciar una presència més directa de l’ADF durant el període d’estiu, que permeti tenir un control i potenciar la vigilància d’aquest espai davant els riscos d’incendis, possibilitant en aquests casos una actuació ràpida mitjançant vehicles i material d’extinció que aquesta entitat ubica a la zona.

L’Associació de Defensa Forestal Gavarres Marítima també aprofita la seva presència diària a Castell per a realitzar tasques de manteniment de l’espai, així com actuacions de prevenció d’incendis.

Aquestes tasques també es realitzen en altres zones del municipi com S’Alguer, la Pineda d’en Gori o Cap Gros.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -