17.1 C
Pals
Divendres, Setembre 20, 2019
  • Notícies

Catalunya tanca el 2018 amb 185 víctimes mortals a les carreteres

El Conseller d'Interior, Miquel Bruch, ha destacat que per la nit de Cap d'Any es van triplicar els agents destinats a trànsit, respecte una nit normal

El més llegit

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

Turisme, allò que fan els altres.

Un estiu més hem llegit i escoltat com desenfeinats experts en no res, doctorats en la teoria de la conspiració, han pontificat sobre la malignitat de l’activitat turística a la Costa Brava.

Segueixen els moviments polítics a l’entorn del servei d’abastament d’aigua potable de la Bisbal

L'Assemblea de la Cup ha ratificat el seu compromís amb la municipalització del servei d'abastament d'aigua potable de La Bisbal i el PSC bisbalenc ha presentat una moció que insta a la resta de grups a decidir sobre el tipus de gestió del servei

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Presentació de “Parant Taula” al Terracotta Museu de la Bisbal

La iniciativa uneix 20 ceramistes de la Bisbal amb els restaurants del col·lectiu Cuina de l’Empordanet i és un interessant maridatge entre la ceràmica de la Bisbal i la cuina del Baix Empordà

S’ha tancat el balanç de sinistralitat de 2018 amb 185 víctimes mortals a les carreteres catalanes en 159 accidents. Això representa un 10% més de la xifra de morts i també un increment del 10% dels accidents mortals respecte el mateix període de l’any passat. Aquestes són dades del Servei Català de Trànsit de l’1 de gener fins al 31 de desembre.

Del total de persones mortes, 39 són motoristes, 17, vianants i 2, ciclistes. En concret, pel que fa els accidents de motos, hi ha hagut un lleu decrement en les víctimes mortals respecte l’any passat. En concret, 45 persones. I en el cas dels ciclistes, la xifra de morts disminueix un 80%: s’ha passat 11 morts el 2017 a 2. Tanmateix, el 2018 hi ha hagut un increment alarmant d’atropellaments, que passen de 5 a 17.

En aquesta línia, els incidents amb un sol vehicle implicat s’han incrementat un 30% respecte l’any 2017 i destaca també, l’augment de les sortides de via amb un 54% més.

I el perfil predominant de les víctimes mortals és de 35 a 44 anys. Representen el 22,1%. No obstant, el grup que més ha augmentat respecte el 2017 són les persones de més de 75 anys. N’han mort 23, 16 més que l’any passat.

LA NIT DE CAP D’ANY

Així també, pel que fa la nit de Cap d’Any el Conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat que es van “triplicar els agents destinats a trànsit respecte una nit normal”, i ha posat en relleu que no s’ha produït cap accident mortal a les carreteres catalanes. Doncs, ha qualificat de “tranquil·la” la revetlla i que “ha transcorregut sense incidències destacables”.

A més, Buch ha agraït els serveis i actuacions dutes a terme per les persones que han treballat aquesta nit des dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, el Servei Català de Trànsit, la Direcció General de Protecció Civil i el telèfon d’emergències 112. Finalment, ha recordat que seguim en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista, “es manté actiu el reforç d’agents fins al dia 6 de gener a Catalunya”.

Tanmateix, ressaltem que durant la nit de cap d’any els Mossos van detenir 19 persones arreu de Catalunya, cap per motius relacionats per la revetlla. De fet, del total de detinguts, 6 han estat per violència domèstica i de gènere.

Últimes notícies

audio

Ningú no és perfecte – 19 setembre 2019

Aquesta setmana al programa de cinema i sèries d'ha parlat de Stranger Things! Si t'ho has perdut ho pots escoltar al nostre web!

Ciutadans Torroella de Montgrí demana la dimissió del regidor de la CUP per “amenaçar” el Cos de Policia Nacional a través de twitter

El cupaire ha demanat disculpes a través de les xarxes socials destacant que la seva intenció no era "ofendre ni ferir sensibilitats"

L’Ajuntament de Verges denuncia un abocament descontrolat d’amiant a Mas Peixet

L'Ajuntament de Verges ha denunciat, a través de Facebook, l'abocament descontrolat d'amiant al costat d'una pista de terra de la zona del Mas Peixet

Estudiants d’ESO de Sant Feliu inicien una campanya de plantar arbres

Vendran bosses de cotó reciclat per recaptar diners

Diverses entitats promouen una neteja popular de la platja de Sant Pol per aquest dissabte

Ho organitza el grup Polseres Verdes, l'Associació Netegem el Fons Marí i l'Escola de Vela i Kayak de Sant Pol

Més notícies