8.7 C
Pals
Dimecres, 19 gener 2022
- Publicitat -

Catalunya tanca el 2018 amb 185 víctimes mortals a les carreteres

El Conseller d'Interior, Miquel Bruch, ha destacat que per la nit de Cap d'Any es van triplicar els agents destinats a trànsit, respecte una nit normal

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

S’ha tancat el balanç de sinistralitat de 2018 amb 185 víctimes mortals a les carreteres catalanes en 159 accidents. Això representa un 10% més de la xifra de morts i també un increment del 10% dels accidents mortals respecte el mateix període de l’any passat. Aquestes són dades del Servei Català de Trànsit de l’1 de gener fins al 31 de desembre.

Del total de persones mortes, 39 són motoristes, 17, vianants i 2, ciclistes. En concret, pel que fa els accidents de motos, hi ha hagut un lleu decrement en les víctimes mortals respecte l’any passat. En concret, 45 persones. I en el cas dels ciclistes, la xifra de morts disminueix un 80%: s’ha passat 11 morts el 2017 a 2. Tanmateix, el 2018 hi ha hagut un increment alarmant d’atropellaments, que passen de 5 a 17.

En aquesta línia, els incidents amb un sol vehicle implicat s’han incrementat un 30% respecte l’any 2017 i destaca també, l’augment de les sortides de via amb un 54% més.

I el perfil predominant de les víctimes mortals és de 35 a 44 anys. Representen el 22,1%. No obstant, el grup que més ha augmentat respecte el 2017 són les persones de més de 75 anys. N’han mort 23, 16 més que l’any passat.

LA NIT DE CAP D’ANY

Així també, pel que fa la nit de Cap d’Any el Conseller d’Interior, Miquel Buch, ha destacat que es van “triplicar els agents destinats a trànsit respecte una nit normal”, i ha posat en relleu que no s’ha produït cap accident mortal a les carreteres catalanes. Doncs, ha qualificat de “tranquil·la” la revetlla i que “ha transcorregut sense incidències destacables”.

A més, Buch ha agraït els serveis i actuacions dutes a terme per les persones que han treballat aquesta nit des dels Mossos d’Esquadra, els Bombers de la Generalitat, el Servei Català de Trànsit, la Direcció General de Protecció Civil i el telèfon d’emergències 112. Finalment, ha recordat que seguim en nivell 4 sobre 5 d’alerta antiterrorista, “es manté actiu el reforç d’agents fins al dia 6 de gener a Catalunya”.

Tanmateix, ressaltem que durant la nit de cap d’any els Mossos van detenir 19 persones arreu de Catalunya, cap per motius relacionats per la revetlla. De fet, del total de detinguts, 6 han estat per violència domèstica i de gènere.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Badosa continua amb pas ferm a Austràlia

La tennista begurenca avança a tercera ronda del Grand Slam australià amb un joc convincent i, el més important, sense desgastar-se excessivament a nivell físic. Badosa està constatant el seu gran moment de forma, i confirmant-se com una de les raquetes principals del panorama mundial.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -