7.6 C
Pals
Dijous, 2 desembre 2021
- Publicitat -

CCOO critica la supressió de les unitats de trànsit dels Mossos a Sant Feliu de Guíxols

El sindicat denuncia que "fa temps que no es reemplaça el personal perquè poc a poc quedin extingits"

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat la supressió de les unitats de trànsit a Sant Feliu de Guíxols, Olot, Montblanc, Mataró, Igualada i Móra d’Ebre. Asseguren que incrementa el risc en vies principals com l’AP-7, l’N-II, l’N-260, l’A-2, l’AP-2, la C-12 o a C-25. El sindicat afirma també que “fa temps que no es reemplaça el personal perquè a poc a poc quedin extingits”.

Des de CCOO apunten que “des que Catalunya va assumir les competències de Trànsit, el nombre d’efectius no ha fet més que disminuir“. Per això, segons el Sector de Mossos de CCOO, “el temps de resposta als accidents s’incrementa molt”, amb el risc que això suposa per a les víctimes d’un accident o d’una avaria: “mentre les patrulles de trànsit no arriben el risc d’accident per als usuaris accidentats o avariats és altíssim”.

Segons CCOO, aquesta falta d’efectius preocupa també els professionals de Trànsit, ja que  “la manca de presència policial dóna sensació d’impunitat a aquells conductors que vulguin infringir la normativa en matèria de seguretat viària”. Amb tot, el sindicat denuncia que aquesta situació “tindrà incidència en la seguretat de les poblacions afectades, augmentarà el temps de resposta, disminuirà l’efectivitat dels controls preventius i la planificació de serveis”.

Així doncs, CCOO assenyala que “l’assistència dels accidents en primera instància, recau en efectius de seguretat ciutadana” o en policies locals, fins que arriben les dotacions de Trànsit. Afegeixen que això “suposa que les dotacions de seguretat ciutadana no puguin atendre serveis a les seves poblacions mentre estan a l’espera de ser rellevats”.

Els Mossos d’Esquadra implementen la cita prèvia

Per una altra banda, la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra ha instal·lat un nou sistema per a demanar cita prèvia per a posar denúncies a totes les comissaries. Això millorarà el servei a la ciutadania, ja que està pensat per agilitzar el procés. La persona que vulgui posar una denúncia ho podrà fer des de casa, a través d’una plataforma en línia. En aquesta, pot escollir comissaria i horari, i demanar la cita.

El sistema està pensat per a demanar hora per a les denúncies més habituals. A més, però, també es pot reservar hora per tràmits administratius o per denunciar fets no penals com pèrdues d’objectes i altres. Les denúncies relatives a delictes greus i urgents seguiran sent ateses de forma preferent i sense necessitat de cita prèvia.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Cel tapat a primera hora i Tramuntana guanyant força al llarg del dia

Inici del dia amb més núvols i progressiva obertura de clarianes amb la intensificació de la Tramuntana
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -