L’Hostal Ses Negres, situat a primera línia de mar a la platja de Sa Riera (Begur), és molt més que un allotjament. És una declaració d’intencions: mantenir viva l’essència dels hostals tradicionals, amb un tracte proper, serveis de qualitat i una proposta gastronòmica arrelada al territori. Així ho explica la seva directora, Cèlia Blázquez, en una entrevista al programa De cap a cap, presentat per Joan Bosch i patrocinat per BSF Bugaderia i Renting.
La història recent de l’hostal comença fa set anys, quan dos socis decideixen preservar l’activitat hotelera d’un edifici emblemàtic que, tot i haver estat sempre hostal o hotel, corria el risc de convertir-se en apartaments turístics. Amb una reforma integral i una aposta clara pel producte de proximitat, l’Hostal Ses Negres s’ha convertit en un referent a la zona.
Disposa de 17 habitacions, 4 apartaments i un estudi polivalent amb accés directe a la platja, pensat per oferir una experiència única. “Després de la reforma no sabíem què fer amb aquell espai: si una gelateria, una tenda… I vam acabar fent un estudi, petit però funcional, que agrada molt als clients”, explica Blázquez.
L’espai gastronòmic, liderat pel xef Vicenç Fajardo, president de la Cuina de l’Empordanet, posa el focus en els sabors del territori. A la carta hi trobem anxoves de l’Escala, arrossos amb arròs de Pals, peix de la llotja de Palamós i altres propostes elaborades amb estima. “Tenim un equip de cuina molt compromès, gent que estima la seva feina i això es transmet en cada plat”, afirma.
A més, el compromís de Ses Negres amb el territori es reflecteix en la seva participació activa en iniciatives locals com la campanya del Peix de Roca. Tot plegat fa que l’experiència al Ses Negres vagi més enllà de l’estada: és una immersió en la cultura, la gastronomia i el paisatge de l’Empordanet.